Akcija u nekoliko crnogorskih gradova: Uhapšeno više od 50 tajvanskih državljana

    9 mjeseci pre 502 pregleda Izvor: vijesti.me

Više osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima i prevare uhapšeno je jutros u akciji Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije.

Vijestima je iz vrha UP nezvanično saopšteno da se akcija sprovodi u nekoliko crnogorskih gradova. Osumnjičeni za trgovinu ljudima uhapšeni su u Podgorici na više lokacija.

“To je akcija koju sprovodimo u saradnji sa SDT i za sada ne možemo saopštavati više detalja”, kazao je isti izvor.

Među uhapšenima ima stranih državljana.

Navodno, uhapšeno je više od 50 tajvanskih državljana, među kojima su i žrtve trgovine ljudima.

“Uhapšeni su i organizatori grupa. Oni su boravili na više lokacija, u iznajmljenim vilama, i sa teritorije Crne Gore vršili prevare putem interneta, na teritoriji Kine i Tajvana, čime su za sebe i organizovani krimibalnu grupu pribavljali protivpravnu imovinsku korist od više stotina hiljada eura”, saznaju Vijesti.

Sagovornik “Vijesti” objasnio je da je dugotrajnim radom službenika Odsjeka za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja i trgovine ljudima i ilegalnih migracija, kojim rukovode Nikola Medenica i njegov pomoćnik Marko Brajović, prekinut lanac te OKG.

“Koja je djelovala i na teritorije Slovenije, Hrvatske… Akcija je sprovedena u saradnji sa tajvanskom policijom, koja je UP  poslala određen broj svojih službenika kako bi lakše realizovali akciju”, objašnjeno je iz UP.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6607 pregleda