Amfilohijev ispraćaj iz KCCG

    4 sedmice pre 833 pregleda Izvor: cdm.me

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji je jutros preminuo u Kliničkom centru Crne Gore od posljedica koronavirusa, prenijet je na Cetinje, a auto kojim je odvezen ispratili su brojni doktori i vjernici okupljeni ispred KCCG.

Takođe, veliki broj građana okupio se ispred hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici kako bi odali poštu preminulom mitropolitu. Upravo na tom mjestu mitropolit Amfilohije biće sahranjen u nedjelju.

Podsjećamo, mitropolit je u bolnicu primljen 6. oktobra ove godine zbog zapaljenja pluća uzrokovanog infekcijom novog koronavirusa. Upala pluća je zaliječena, a virusna infekcija prestala što je potvrdio i negativni test a zabilježeno i zvaničnim ljekarskim nalazom.

Oporavak je tekao u dobrom smjeru, ali nešto sporije nego inače, što je karakteristično za starije pacijente. Međutim, mitropolitovo zdravstveno stanje se pogoršalo juče, 29. oktobra, kada je prilikom jutarnjeg kontrolnog pregleda primijećeno da mitropolit otežano diše uz bol u grudnom košu.

“Odmah su urađene sve analize. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediastinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osjetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period. Ta komplikacija je, na kraju i uzrokovala ovakvim ishodom”, navode u MCP.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6949 pregleda