Bečić: Proces pristupanja Crne Gore u EU ostaje prioritet buduće vladajuće većine

    2 sedmice pre 106 pregleda Izvor: cdm.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem, kojem je zahvalio na kontinuiranoj podršci Mađarske u procesu evropskih i evroatlantskih integracija. Bečić je naglasio da proces pristupanja Crne Gore u Evropskoj uniji ostaje prioritet buduće vladajuće većine, kojem će u narednom periodu biti još intenzivnije posvećeni.

“Konstatujući da dvije prijateljske zemlje imaju brojne mogućnosti za produbljivanje saradnje, Bečić se osvrnuo na dosadašnju uspješnu bilateralnu komunikaciju i izrazio zadovoljstvo činjenicom da su odnosi dvije zemlje bez otvorenih pitanja”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine.

Govoreći o nedavnom Izvještaju Evropske komisije, Neđeši kazao je da će Crna Gora i dalje imati prijateljsku i partnersku podršku Mađarske na putu ka Evropskoj uniji. On je istakao da je za Mađarsku od velike važnosti da zemlje Zapadnog Balkana budu dio Unije i izrazio očekivanje da će Crna Gora biti prva sljedeća članica.

Ovom prilikom, Neđeši je u ime predsjednika Parlamenta Mađarske, uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Skupštine.

Bečić je kazao da novu parlamentarnu većinu očekuju brojni izazovi, ali da je crnogorsko društvo pokazalo zrelost i iskazao uvjerenje da će se svi politički subjekti izdignuti iznad pojedinačnih partijskih interesa.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6813 pregleda