Begić: Ako se nastavi ovako, bojim se da naš zdravstveni sistem neće moći da izdrži

    4 meseca pre 457 pregleda Izvor: pobjeda.me

Suočili smo se sa velikim brojem umrlih u državi, ali ako želimo da se situacija smiri nikad nije kasno. Ključ za donošenje novih mjera je bio porast broja oboljelih u proteklih 14 dana, kazao je za Jutarnji program TVCG pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić, objašnjavajući zašto su donijeli nove mjere.

Objasnio je da će subotom biti objavljivane stope rasta da bi građani imali dva dana da se prilagode novim mjerama, prenosi Antena M.

Kako je dodao, za očekivati je da u narednih 10-14 dana imamo vidljiv efekat mjera.

– Ako nastavi situacija ovako, bojim se da naš zdravstveni sistem to neće moći da izdrži. Jako mi je drago što je ova epidemija pokazala da možemo mnogo više i bolje, ali i te granice smo dosegli. Naši epidemiolozi rade po 18 sati dnevno. Još je gora situacija u Covid ambulantama – rekao je on.

Begić je pozvao sve građane da pogledaju društvene mreže onih ljudi koji dežuraju po 48 sati dnevno i da vide njihove ispovijesti i shvate kako je njima.

Pojasnio je da su Ministarstvu prosvjete uputili preporuke o otvaranju škola, te da je stav Instituta da škola mora početi na ovaj, ili onaj način.

– U onim najpogođenijim opštinama IJZ smatra da bi otvaranje škola bi bilo epidemiološki rizik. Ne smijemo zaboraviti da nama škole ne rade od marta, ne smijem da pomislim kakvu štetu to nosi generacijama, ali moramo da obezbijedimo najbezbjednije uslove – kazao je Begić.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13632 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8043 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7218 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6775 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6550 pregleda
%d bloggers like this: