Bojanić: Nikome ne pada na pamet da gasi TE

    1 mesec pre 234 pregleda Izvor: dan.co.me

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić poručio je da nikome ne pada na pamet gašenje TE Pljevlja, ali da nemaju garancije da će uz ekološku rekonstrukciju dobiti željeno. Bojanić u emisiji „Okvir“, na Televiziji Crne Gore (TVCG), saopštio i da neće kočiti rekonstrukciju Vlade, ali da smatra da taj resor treba proširiti. 

– Vladi treba jača politička podrška, svi razgovori koji se vode, nadam se da su u funkciji toga.  Volio bih da oni koji razmišljaju o Ministarstvu kapitanih investicija razmisle šta to vodi u tehničkom smislu, da se ta ministarstva reorganizuju, pa organizuju… Mi još nijesmo doveli do kraja proces vezan za unutrašnje stvari. Ali ako je to mjera nove politike, nije nikakav problem – kazao je Bojanić i dodao da ne učestvuje u razgovorima o rekonstrukciji Vlade.

Veličina ministarstva, smatra ministar, nije u direktnoj vezi sa efikasnošću. 

 – Neću kočiti rekonstrukciju, MKI treba da bude veće. S obzirom ne to da su ekonomija i ekologija povezane, treba da budu zajedno, takođe saobraćaj i prostorno planiranje, možda da proširimo Ministarstvo…- dodao je ministar.

Sudbina TE Pljevlja

Što se tiče MKI, pa i Vlade, činimo sve da nađemo najoptimalnije rješenje kako bismo riješili pitanje TE Pljevlja, saopštio je Bojanić u „Okviru“.

 – Crni scenario se sigurno neće desiti, mi smo ušli u pregovore, novi menadzement je ušao u razgovore sa dobitnikom tendera. Ekološka rekonstrukcija nije takva kako se predstavljalo, nije to samo 54 miliona, trebalo bi uložiti dodatna sredstva i dosta je nepoznanica ostalo –  kazao je ministar. 

Ekološkom rekonstrukcijom i uz ulaganje, dodaje Bojanić, neće biti, uz sigurnost, urađeno ono kako je planirano. 

 – Nemamo garanciju od izvođača, vode se razgovori da vidimo šta ćemo dobiti sa ulaganjem dodatnih para. Nemojmo da se udvaramo biračima iz Pljevalja i uvlačimo u TE u dnevno-političke svrhe. MKI radi jedan vrlo odgovoran i ozbiljan posao – navodi on i dodaje da su u stalnoj komunikaciji sa menadzmentom EPCG. 

Što se tiče TE, ministar ističe da ona sa 40 odsto učestvuje u proizvodnji energije u Crnoj Gori i da je jedini stabilan izvor energije.

  – Nismo mi toliko neznaveni ili ne znam kakvi, ne pada nikome na pamet da gasi TE –  poručio je Bojanić. 

Istakao je da se mora naći privremeno rješenje, dok se ne razviju obnovljivi izvori energije, koji bi dali stailnost kakvu, ocjenjuje ministar, sada nemamo.

 – Mi imamo jednu TE, ona radi ili ne radi, ne možemo da je gasimo pomalo…- istakao je on.

Dodao je da MKI pravi komisiju sa stručnjacima, kako bi se došlo do rješenja.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27752 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11949 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11304 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10667 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10066 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9528 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9302 pregleda
%d bloggers like this: