Bojović: Markovićev odgovor Đačiću poruka je građanima sjevera

    2 godine pre 595 pregleda

Odgovor Duška Markovića doskorašnjem predsjedniku Opštine Pljevlja i funkcioneru DPS-a Mirku Đačiću riječima: „Srećan mu put!“, zapravo jeste poruka građanima Pljevalja i građanima sjevera. Nemamo nikakvu dilemu da je ovom porukom premijer Marković svim građanima sjevera poručio koliko mu je stalo do toga kako oni žive i da što se njegove vlade tiče mogu svi da put putuju. Ovo bi trebalo da je jasno svakom razumnom i savjesnom čovjeku sa sjevera, na osnovu decenijske politike i odnosa aktuelne vlasti prema ovom prostoru života.

Vlada kontinuiteta, na čijem je čelu trenutno Duško Marković, savršeno je svjesna ubrzanog propadanja i gašenja sjevera, ali ipak ponovo računa na glasove jednog broja stanovnika sa ovog prostora, pa iznova i sve agresivnije pribjegava bezočnoj manipulaciji o navodnim ulaganjima države u sjeverni region. Računa se da će građane sjevera ova vlast opet najlakše prevariti, da će u toj prevarnoj igri i zamajavanju ponovo najmanje energije potrošiti na sjeveru, da će građani sjevera iznova nasjesti na lažna obećanja i najave boljeg života i investicija od kojih, naravno, dok je ova vlast na sceni, nema ništa.

I ti novi mladi članovi opštinskih odbora DPS-a na sjeveru, kojima se hvali Duško Marković, znamo kako to postaju, kroz partijska zapošljavanja u prenatrpanim opštinskim i državnim organima i uz nuđenje lažne nade, a onda i kroz brutalnu diskriminaciju Srba i svih onih koji ne žele da budu puki poslušnici uskog kruga pojedinaca koji su privatizovali Crnu Goru.

Jedino što je tačnood onoga što je Duško Marković rekao jeste da postoji amnezija kod velikog broja građana u odnosu na ono što je u Pljevljima i na sjeveru uradila ova tridesetogodisnja vlast. Naime, prosto je nevjerovatno da recimo i dalje postoje Pljevljaci koji glasaju vlast koja je uništila pljevaljsku privredu, degradiralazdravstvo iprosvjetu, ugasila preduzeća u pljačkaškoj privatizaciji, drastično smanjila zaposlenost i broj stanovnika, urnisala životnu sredinu i infrastrukturu, opljačkala brojne resurse, a preostale zarobila u kriminalnim i korupcionaškim poduhvatima.

U situaciji kada državna vlast pojačava retoriku koja ima za cilj novo i već viđeno varanje Pljevljaka i građana sjevera, potrebni su joj puki poslušnici na lokalnom nivou, kakve je recimo našla u novom predsjedniku opštine Pljevlja Igoru Goluboviću ili recimo poslaniku DPS-a Danijelu Živkoviću. Otužno je bilo vidjeti kako novopečeni predsjednik pljevaljske opštine zajedno sa Milutinom Simovićem, za najnoviju ekološku katastrofu u Pljevljima, brže bolje svu krivicu svaljuje na radnike Termoelektrane ili kako se sada opstruira održavanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta tim povodom. Teško je bilo slušati poslanika Danijela Živkovića kako se u nedavnoj raspravi o regionalnom razvoju Crne Gore vidno napreže da nabroji rezultate Vlade u Pljevljima kojih nema.

Za opstanak sjevera neophodno je da građani sjevera masovno pruže otpor i otkažu poslušnost uskoj grupi pojedinaca u vrhu vlasti koji su se obogatili na njihov račun. Na njihovo: „Srećan vam put!“, mi koji živimo na sjeveru treba da odgovorimo: „Dosta je!“ Stvar je dostojanstva, odbrane zdravog razuma i opstanka.

Vladislav Bojović,

član predsjedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27469 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11863 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11728 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11087 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10428 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9836 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9324 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9071 pregleda
%d bloggers like this: