Detalji ubistva kod Krupca: Maloljetnik planirao zločin, ubio djevojku, pa je bacio u jarak

    1 godina pre 515 pregleda Izvor: CDM

Vrhovni sud odbio je žalbu advokata maloljetnog B.N. koji se sumnjiči da je kod jezera Krupac ubio Nikšićanku Kristinu Raičević. U obrazloženju ove odluke, Sud je iznio i detalje ubistva, a Vijeće za maloljetnike Apelacionog suda produžio je pritvor maloljetnom B.N. za još 30 dana.

Vrhovni sud je utvrdio da prilikom određivanja produžetku pritvora osumnjičenom zakon nije prekršen.

“Osnovana sumnja da je maloljetni B.N. učinio teško ubistvo proizilazi iz dokaza prikupljenih u toku pripremnog postupka”, objašnjavaju iz Suda.

Naime, kako dodaju, na osnovu izvještaja DNK vještačenja je utvrđeno da su na obje patike maloljetnog B. N. pronađeni tragovi krvi ubijene djevojke. Iz informaciono tehnološkog vještačenja Forenzičkog centra utvrđeno je da je maloljetnik sa djevojkom komunicirao Viber aplikacijom, te da su se dogovorili da se sastanu.

“Iz iskaza svjedoka tetka V. V. i tetaka M. V. i R. R. se utvrđuje da je Kristina Raičević do neposredno prije sastanka sa maloljetnim bila na selu kod R. R., nakon čega je krenula u grad, da bi poslije nekih više od sat vremena bila nedostupna na telefonu, koji dokazi nesumnjivo upućuju na postojanje osnovane sumnje da je maloljetni B. N. izvršio predmetno krivično djelo. Imajući u vidu težinu krivičnog djela koje se maloljetnom stavlja na teret izraženu kroz visinu zakonom propisane kazne za to djelo (kazna zatvora najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora) i koje je posebno teško zbog načina izvršenja i nastupjele posledice, s obzirom da je maloljetni B. N. kritičnom prilikom u blizini jezera Krupac u Nikšiću, na svirep način ubio Raičević”, dodaje se u odluci Suda.

Kako dalje navode, on je djevojku odveo taksi vozilom u blizini jezera Krupac, gdje je više puta ubo nožem u predjelu glave i tijela, od čega je i preminula.

“Od ubodnih rana djevojka je trpjela fizičke bolove jakog intenziteta dužeg trajanja, kao i duševne bolove jakog intenziteta, a nakon toga B.N. odvukao i njeno tijelo bacio u jarak, napuštajući lice mjesta, što sve ukazuje da je djelo posebno teško zbog načina izvršenja i nastale posledice-smrti, kako se to navodi u naredbi o pokretanju pripremnog postupka prema maloljetniku”, ističu u Odluci.

“Činjenica da se radi o mlađem maloljetniku, koji u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije navršio 16 godina života i kojem se po Krivičnom zakoniku ne može izreći kazna zatvora, kao ni kazna maloljetničkog zatvora nije od uticaja na postojanje ovog pritvorskog osnova, kako se to neosnovano ističe u žalbi branioca maloljetnog”, naveli su iz Vrhovnog suda.

Podsjetimo, tijelo osamnaestogodišnje djevojke pronašao je 7. septembra jedan mještanin Kočana u blizini jezera Krupac u Nikšiću. On je čuvao stoku kada je u jednom kanalu bez vode vidio tijelo nesrećne djevojke. O tome je odmah obavijestio policiju.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6961 pregleda