Dijete stradalo u požaru u Tivtu

    10 mjeseci pre 288 pregleda Izvor: cdm.me

Požar velikih razmjera izbio je danas oko 10 sati i 45 minuta na prostoru nekadašnje deponije “Lovanja“ u Tivtu, na kome se nalaze drvene barake u kojima je živjelo više porodica romske nacionalnosti. U požaru je stradalo dijete koje se nalazilo u jednoj od baraka, javlja Skala radio.

Na lice mjesta je izašla jedinica kotorske Službe zaštite i spašavanja sa pet vozila i 15 vatrogasaca.

Kako je za Skala radio kazao komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić, jak sjeverni vjetar otežava gašenje.

U pomoć kotorskim vatrogascima pristigli su i spasioci iz Tivta, tako da je, u ovom trenutku, na licu mjesta oko 30 vatrogasca.

Tu su, kazao je Mandić, pripadnici kotorske policije, krim tehničari i kotorska Hitna pomoć.

“U vatri je potpuno izgorjela jedna baraka. Smrtno je stradalo dijete koje se nalazilo u baraci. Njemu vatrogasci nijesu mogli pomoći, jer se požar brzo širio i za kratko vrijeme je zahvatio cijelu baraku. Kako se radi o lako zapaljivim materijalima koji brzo gore, vatrogasci, koji su u vrlo kratkom roku došli na mjesto požara, nijesu mogli više da učine”, kazao je Mandić.

Vatra je zahvatila i deponiju koju vatrogasci gase vodenim šmrkovima.

U pomoć im je pristigao bager Komunalnog preduzeća Kotor.

Za sada nijesu poznati uzroci požara. Pretpostavlja se da su u pitanju neispravne elektro instalacije, ali će konačnu riječ o uzrocima dati krim tehničari kotorske policije.

Mjesto požara posjetio je gradonačelnik Kotora Željko Aprcović.

On je izrazio saučešće porodici nastradalog djeteta i kazao da će opština, odmah poslije novogišnjih praznika sagledati kompleksno pitanje smještaja romskih porodica na Lovanji i preduzeti mjerne za trajno rješavanje ovog problema.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6787 pregleda