Disciplinski postupak protiv četiri tehničara iz bolnice u Dobroti

    10 mjeseci pre 330 pregleda Izvor: vijesti.me

Specijalna bolnica za psihijatriju Kotor ustanovila da je sporna fotografija osuđenika Đ.P. i dvije ženske osobe nastala na Sudskom odjeljenju i pokrenula disciplinski postupak protiv četiri smjenska medicinska tehničara koji rade na tom odjeljenju. 

“Na osnovu interne istrage nije ustanovljen tačan datum nastanka fotografije i koji od smjenskih medicinskih tehničara Sudskog odjeljenja je bez odobrenja načelnika odjeljenja ili dežurnog ljekara dopustio boravak nepoznatih osoba na odjeljenju. Disciplinski postupak će se dalje voditi shodno Zakonu i rezultatima istrage koju vode ovlaštena službena lica Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Kotor”, saopšteno je iz Specijalne bolnice. 

Dodaju i da su sporazumno raskinuli ugovor sa privatnom firmom koja obezbjeđuje Sudsko odjeljenje zbog, kako navode, uočenih  propusta u radu njenih službenika.

“Shodno postojećem Ugovoru sa ovom firmom njihovo osoblje je moralo primijetiti prisustvo nepoznatih osoba na odjeljenju, obzirom da su isti bili u obavezi da evidentiraju svaki dolazak “trećih lica” na odjeljenje i vršiti monitoring odjeljenja pomoću video nadzora sa instaliranih 16 kamera. Službenici firme će biti angažovani do kraja javnog poziva, odnosno izbora nove firme licencirane za poslove obezbjeđenja”, piše u saopštenju.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6603 pregleda