Dogovorena intenzivnija kontrola u šumarstvu, lovstvu i vodoprivredi

    1 dan pre 153 pregleda Izvor: gov.me

Kontinuiran, posvećen i kvalitetan rad inspekcijskih službi jedan je od glavnih preduslova za očuvanje šumskih i vodnih resursa. U cilju sprječavanja nelegalnih aktivnosti i uništavanja prirodnih resursa ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović i državna sekretarka Nikolina Mišnić razgovarali su sa v.d. direktorom Uprave za inspekcijske poslove Ilirijem Harasani.

Fotografija 1: Dogovoreno intenziviranje kontrola u šumarstvu, lovstvu i vodoprivredi

Tema sastanka bilo pronalaženje najboljeg modela efikasne koordinacije u radu između Ministarstva i resornih inspekcijskih službi.

Dogovorene su zajedničke aktivnosti radi adekvatne pripreme i blagovremenog djelovanja kako bi se obezbijedila potrebna kontrola i zaštita u sektorima šumarstva, lovstva i zaštite bilja, kao i u rješavanju akutnog problema eksploatacije šljunka.

Analizom dosadašnjih rezultata inspekcije ustanovljeno je da postoje problemi, ali i propusti u radu koje je potrebno sistematski riješiti. Jedan od problema jeste i nedostatak kadrovskih kapaciteta, jer svega deset šumarskih inspektora pokrivaju kompletnu teritoriju države, što svakako nije dovoljno.

Sagovornici su se saglasili da su problemi ozbiljni te da je u susret periodu eksploatacije šuma i lovnoj sezoni neophodno raditi na proširenju inspekcijskih kapaciteta i značajno pojačati kontrolu na terenu kako bi se adekvatno suprotstavili krivolovu i daljoj devastaciji šuma i rječnih korita.

Prirodni resursi su zajedničko dobro svih građana Crne Gore i samo udruženim radom možemo da ih sačuvamo za buduće generacije, zaključeno je na sastanku.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22205 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7644 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: