Ðoković igrač decenije

    10 mjeseci pre 273 pregleda Izvor: RTCG

Srpski teniser Novak Ðoković izabran je za igrača decenije u izboru Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), saopšteno je na sajtu te organizacije.

Kako je navedeno, Ðoković je ostvario najveće uspjehe u protekloj deceniji ostavivši iza sebe Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Mareja i Stana Vavrinku, koji su se našli među prvih pet u ovom poretku ATP.

Ðoković je osvojio 61 titulu, 15 na gren slemovina, četiri sa završnog Mastersa i 29 sa turnira serije 1.000.

Ðoković je objedinio titule sa sva četiri najveća turnira, prvi je teniser koji je trijumfovao na svim mastersima, a pet puta je godinu završavao kao prvi na svijetu.

Nadal je u prethodnoj deceniji osvojio 48 titula, od kojih 13 sa gren slemova, 20 sa Mastersa, a na prvoj poziciji je na kraju godine bio četiri puta.

Federer je trijumfovao na 42 turnira, osvojio šest titula na najvećim turnirma, dvije na Završnom mastersu sezone, dok je na Masters turnirma 12. puta dizao pehar.

Marej je u prethodnoj dekadi ovojio 32 pehara, od čega tri na gren slemovima, jedan završni masters i 10 Masters turnira. Dva puta je bio olimpijski šampion, a jednom je godinu završio kao prvi na AT listi.

Vavrinka, peti najbolji tensier u prošloj deceniji podizao je pobjednički pehar 15. puta, tri na gren slemovima i jedan Masters.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6772 pregleda