Doktorka iz pakla: Vadila pacijentima organe na živo, ubijala ih benzinom

    1 godina pre 2084 pregleda

Nacistička doktorka Herta Oberhauzer u koncentracionim logorima eksperimentisala je sa ženama i djecom. Ubijala bi mališane injekcijama nakon čega bi im vadili pluća i druge vitalne organe

Među nacističkim doktorima monstrumima jedna žena bila je posebno okrutna i brutalna. Zlo je imalo ime, zvala se Herta Oberhauzer, ljekarka iz koncentracioniih logora Aušvica i Rejvensbruka. Jedna od najozloglašenijih ljekarki bila je specijalizovana za brutalne eksperimente koji su se izvodili nad ženama i djecom.

Nesrećne žene koje bi došle u Hertine ruke najčešće su bile Poljakinje. Vadila bi im organe, često dok su još uvjek bile žive. Tako bi ispitivala mogućnost regeneracije organa, kao i transplantaciju kostiju.

Prema neki zapisima ti eksperimenti su ličili na scene iz horor filmova. Namjerno bi ranila zatvorenike, potom bi na otvorene rane nasađivala bakterije s predmeta poput odlomljenog stakla, zarđalih eksera i piljevine. Njene žrtve su je, u agoniji i bolu, doslovno molile da ih ubije. Ubijala bi ih injekcijama, uljem ili benzinom, a njihovo umiranje je trajalo nekoliko minuta u toku kojih su u potpunosti bili pri svijesti. Potom bi odstranjivala organe i udove tijela na kojim bi dalje vršila eksperimente.

Ubrizgavala otrove djeci

Herta je osim eksperimenata nad logorašicama voljela da eksperimentiše sa djecom. Ubijala je zdravu djecu tako što bi im injekcijama ubrizgavala otrove koji su ubijali u roku od 3 do 5 minuta, a žrtve bi sve vrijeme bile svijesne. Nakon toga je pacijentima vadila pluća i druge vitalne organe i ispitivala efekat otrova.

Jednu tinejdžerku je navodno ubila samo zato što se pomokrila u krevet. Kada bi se pacijenti požalili da su žedni, davala im je vodu sa sirćetom. Rođena 1911. godine, Herta se priključila nacističkoj stranci kao studentkinja.Ona je na suđenju o svojim nacističkim uvjerenjima i odanosti režimu kazala sljedeće:

“To što sam bila žena nije me spriječilo da budem dobra nacionalsocijalistkinja. Mislim da su žene nacistkinje bile podjednako vrijedne kao i muškarci i da su podjednako vjerovale u ideologiju nacizma. Samo sam htjela da im olakšam smrt”, kazala je ona.

Herta je bila jedina žena na suđenju ljekarima nacistima u Nirnbergu i osuđena je na 20 godina zatvora, ali joj je kazna kasnije smanjena na samo pet godina. Na suđenju je izjavila da je samo željela logorašima da olakša smrt. To je potvrdio i njen bivši šef Karl Gebhard, po čijem nalogu je birala, anestezirala i mučila logoraše:

“Doktorka Oberhauzer se uvjek plemenito i s mnogo dobrote odnosila prema bolesnima”, kazao je.

Za žrtve Herte Oberhauzer, njeni “zahvati” bili su beskrajno mučenje, bolovi nepodnošljivi. Čim bi rane zarasle, ponovo bi bili “operisani”. Drugi, treći, šesti put…Mnogi su umrli od tetanusa, sepse, gubitka krvi, gangrene…

Kasnije je radila kao porodični ljekar

Nacistički doktori su na suđenju uvjek iznova ponavljali da je nevina, a krivicu za zločine su pripisivali režimu. Istraživanje Herte Oberhauzer, naglašavali su, imalo je samo jedan cilj, a to je bilo unapređenje nauke.

Ova “doktorka iz pakla” puštena je iz zatvora 1952. godine zbog dobrog vladanja. Nevjerovatno je da je poslije toga radila kao porodični ljekar u Zapadnoj Njemačkoj.

Izgubila je dozvolu za rad tek nakon što ju je 1956. godine prepoznala jedna od žrtava logora Rejvensbruk.

Dvije godine kasnije ukinuta joj je licenca. Preminula je u januaru 1978. u 66. godini života.