Duško Šarić ponovo u Rudaru!

    1 sedmica pre 838 pregleda Izvor: tvpljevlja.me

Bolji dani za fudbalski klub Rudar dolaze. Na mjesto uspjeha vratio se Duško Šarić koji će pokušati da Rudar vrati na pravi put, a to je borba za trofeje. Ono što raduje sve Pljevljake jeste i finansijsko stanje kluba koje će biti stabilno s obzirom da će Rudnik uglja i Elektroprivreda ove godine prilično napuniti budžet kluba.

Samo prije mjesec i po Rudar je već bio viđen kao glavni kandidat za ispadanje, a onda se desilo čudo. Proradio je inat crnogorskog kluba sa najvećim koeficijentom u Evropi. Za samo sedam dana puleni Vuka Bogavca osvojili su devet bodova, pobjegli svojim rivalima u borbi za opstanak – Titogradu pet, a Petrovcu 10 bodova. Bodovno su se izjednačili sa Jezerom, a Podgorica, koja se nalazi na četvrtom mjestu bježi im svega pet poena. Međutim malo ko u klubu iz Pljevalja razmišlja o tome. Glavni prioritet je opstanak.

Ono što raduje navijače Rudara je povratak najtrofejnijeg predsjednika kluba Duška Šarića. Već su stigla prva pojačanja došao je omladinski reprezentativac, golman Lazar Baltić, a iz Zete je stigao Hrvoje Rizvanović. Za sada Pljevljake je napustio Miljan Vlaisavljević.

Tačno je da sam se vratio u klub. Rudar je nešto bez čega ja ne mogu da živim i prosto sam osjećao obavezu da se vratim, kazao je Šarić.

On je istakao da je sada drugačija situacije, za razliku od ranijih sezona kada je budžet kluba zavisio isključivo od njega.

Prvo da kažem da ja i moji saradnici nećemo imati platu, već ćemo svoj posao obavljati isključivo volonterski. Normalno je da ću ja, tačnije firma koju vodim, ulagati u klub, ali to će zavisti od zarade i uspješnosti obavljanja poslova. Ono što je važno obavili smo sastanak sa predsjednikom Opštine Igorom Golubovićem koji je obećao da će lokalna uprava izdvojiti oko 120 000 eura za Rudar. Takođe u godišnjem finansijskom planu Rudnika uglja predviđeno je 50 000 eura za Rudar, a isto toliko je predviđeno planom EPCG. Nadamo se da će novo rukovodstvo prepoznati značaj ulaganja u pljevaljski sport i da će ulaganja i narednom periodu biti izdašnija, naglasio je Šarić i istakao da će jedan od sponzora kluba biti i Petrol Crna Gora, a razgovori se vode sa još nekoliko kompanija koje su pokazale interesovanje za jedinog prvoligaša sa sjevera Crne Gore.

Dodao je i da im znače sredstva od FSCG od 80 000, i apelovao na sve kojima klub duguje da dođu u klub da se dogovore sa njima o reprogramu i planu otplate, kako bi dogovorom uspjeli da vrate dugove. Da im u ovom trenutku najmanje treba blokada računa.

Da li će se neko novo ime pojaviti u Rudaru saznaćemo na prozivci koja je zakazana za četvrtak u 14 časova.

Politika kluba će se promijeniti iz korijena. Rudar više neće biti klub koji će kupovati igrače već klub koji će kroz afirmaciju mladih fudbalera izdržavati sam sebe. Ukoliko se desi da se u nekoj narednoj sezoni izbori plasman u Evropu, onda će i ambicije porasti.

Dio priprema Rudar će odraditi u Ulcinju od 30. januara.

Najnovije vijesti

Jak zemljotres pogodio Kipar

21. januara 2021. 18:04

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13483 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8037 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7211 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6770 pregleda

Kupiću vodenicu i vratiti je crkvi

19. juna 2020. 6534 pregleda
%d bloggers like this: