Identifikovani neki od osumnjičenih u slučaju „Tunel“

    2 meseca pre 481 pregleda Izvor: RTCG

Kako nezvanično saznaje TVCG identifikovani su neki od osumnjičenih u slučaju prokopavanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorci.

„Policija i tužilaštvo došli su do određenih saznanja koja će najvjerovatnije saopštiti narednih dana“, saznaje TVCG.

Podsjetimo u slučaju „Tunel“ niko do sada nije uhapšen, a nijesu ni saopštena imena osumnjičenih.

Ministar pravde Marko Kovač nedavno je saopštio da je iz zgrade suda odneseno 19 komada vatrenog oružja. Predsjednik Višeg suda Boris Savić kazao je juče da nedostaje uružje iz pet aktivnih sudskih predmeta. 

U Botunu pronađene rukavice

Policijski službenici i danas su pretraživali teren u Botunu, a prema nezvaničnim informacijama, juče su na tom mjestu pronađene rukavice, koje su kako vjeruju istražitelji, koristile osobe koje su kopale tunel do depoa Višeg suda.

Pretraga terena vršena je nedaleko od mjesta na kom je nedavno zaplijenjen kombi, koji su kako se sumnja koristile osobe koje su kopale tunel.

Podsjetimo, provala u sudski depo primijećena je 11. septembra, nakon toga otkriveno je i da je prokopan tunel od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronačla 13. septembra. Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje su osumnjičeni, navodno, boravili.

Istragom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a do sada osumnjičeno je najmanje devet osoba, među kojima je i jedna žena.