IJZCG: Svi subjekti društva i uticajni pojedinci da pozovu na strogo pridržavanje mjera

    4 meseca pre 241 pregleda Izvor: vijesti.me

Institut za javno zdravlje uputio je apel svim subjektima društva i „uticajnim pojedincima“ da pozovu na strogo pridržavanje donijetih mjera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Iz Instituta su pozvali građane da što više borave u svojim kućama, da nose maske i održavaju fizičku distancu.

„Imajući u vidu izuzetno rasprostranjenu lokalnu transmisiju, veliki broj slučajeva u bolnicama i ogroman pritisak na zdravstveni sistem, IJZCG je predložio Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti uvođenje dodatnih mjera radi sprečavanja širenja novog koronavirusa. Lokalni krizni štabovi su se, uzimajući u obzir izuzetno nepovoljnu epidemiološku situaciju , obratili NKT-u sa prijedlogom preduzimanjem dodatnih mjera u opštinama sa izuzetno visokom transmisijom. Svjesni teške situacije uslovljene nepoštovanjem mjera, apelujemo na sve subjekte društva, na sve uticajne pojedince da pozovu na strogo pridržavanje donešenih mjera“, saopšteno je iz Instituta.

Ove mjere, čija primjena počinje od sjutra, obezbijediće da već u prvoj polovini oktobra suzbijemo intezivno širenje epidemije i očuvamo zdravlje i živote stanovništva, dodaju iz IJZCG.

„Svjesni smo ekonomske situacije i problema koji će nastati usljed prijedloga ovakvih mjera, ali je ovo zaista jedini način da pokušamo da stavimo pod kontrolu izuzetno tešku epidemiološku situaciju i pomognemo zdravstvenom sistemu da se održi na nogama. Radimo sve što rade i naše kolege svuda u svijetu, a u odnosu na širenje epidemije. Pozivamo vas da budemo složni, disciplinovani i odgovorni za sebe i svoje najbliže“.

Jedino tako, kako ističu, možemo pomoći i sebi i medicinskim radnicima koji se „natčovječanskim naporima bore za svaki ljudski život“.

„Dragi građani, molimo vas da što više boravite u svojim kućama, da nosite maske i održavate fizičku distancu. Ovaj naš apel upućujemo svim građanima Crne Gore, bez obzira na to je li u njihovim lokalnim sredinama veći ili manji nivo transmisije, jer svaka neodgovornost može dovesti do neželjenih posljedica. Apelujemo i molimo vas za pomoć kako bi se suočili s ovim trenutkom. Ovim putem želimo da se zahvalimo svim građanima koji su se sve vrijeme pridržavali preporučenih mjera, kao i svima koji će to sad uraditi“, zaključuje se u saopštenju IJZCG.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13848 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8052 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7225 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6791 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6594 pregleda
%d bloggers like this: