Izgorjelo potkrovlje kuće u Nikšiću: Pas upozorio komšije i spriječio katastrofu

    9 mjeseci pre 336 pregleda Izvor: cdm.me

Požar, koji se juče ujutro nešto prije osam sati desio u porodičnom stanu Nikšićanina Duška Tešovića na Bulevaru Vuka Mićunovića, pričinio je veliku materijalnu štetu, a na sreću nije bilo povrijeđenih.

U potpunosti je izgorjelo potkrovlje i pokućstvo, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječeno je širenje plamena na ostale prostorije, ali i na drugih pet stanova, koji se nalaze u istom objektu.

Komandir nikšićke Službe zaštite i spašavanja Veselin Gardašević kazao je da je u gašenju požara ušestvovalo 30 vatrogasaca.

“Na teren je izašlo troje vozila i kompletna smjena, da bi im se kasnije pridružila još jedna ekipa. Kada smo stigli požar je bio u razbuktaloj fazi i zahvato je krovnu konstrukciju i potkrovlje. Gašenje plamena je trajalo oko 50 minuta”, rekao je Gardašević.

Požar je prvo osjetio komšijski pas, koji je upozorio vlasnika na požar.

“Pas je počeo da grebe po vratima i odlučio sam da ga izvedem vani. Čuo sam neko varničenje i prošao do ćoška kuće i vidio da izbija dim. Odmah sam lupao komšijama Tešovićima na vrata. Unutra je bila zaključana Duškova majka sa troje unučadi, dok je Duško sa suprugom bio kod ljekara. Na sreću, odmah su došli vatrogasci. Minuti su bili u pitanju”, rekao je Nikšićanin Veljko Milić

Uviđaj su obavili službenici CB Nikšić. Uzrok požara još nije poznat.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6786 pregleda