Jedan od vođa navijača Budućnosti traži odštetu od države – Ivanović podnio tužbu zbog pretrpjelih duševnih bolova

    9 mjeseci pre 293 pregleda Izvor: pobjeda.me

Jedan od vođa navijača Budućnosti Aleksandar Čaka Ivanović tužio je državu i Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog povrede časti i ugleda i pretrpjelih duševnih bolova na utakmici 3. aprila 2019. godine.

Visinu naknade štete, kako se navodi, preciziraće nakon nalaza i mišljenja vještaka medicinske struke.

U tužbi koju je podnio advokat Srđan Lješković piše da je Ivanović 3. aprila prošle godine zajedno sa organizovanom grupom navijača fudbalskog kluba Budućnost, došao da posmatra utakmicu i bili su smješteni na istočnoj tribini, gdje nije bilo incidenata.

– Po završetu utakmice mladi navijači, od kojih su većina maloljetnici, preskočili su ogradu da se pozdrave sa fudbalerima. U tom trenutku nekoliko službenika policije, potiskuje navijače i udara ih palicama po nogama. Ivanović preskače ogradu u namjeri da zaštiti maloljetne navijače i tada pendrekom zadobija udarac u čelo – piše u tužbi.

Kako se navodi, kada je Ivanović došao do vrata autobusa, neko ga je od policajaca ubacio kao ,,vreću, a drugi navijači su bili prskani sprejom“.

U tužbi je precizirano i da je u incidentu Ivanović zadobio deset povreda. Ivanović je prošle godine osuđen na godinu zatvora presudom nikšićkog Osnovnog suda što je podgorički Viši i potvrdio. Presuda mu je izrečena zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Ivanović je u Osnovnom sudu u Nikšiću negirao krivicu.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6628 pregleda