Jelušić: MANJINSKA VLADA ne vraća DPS na vlast

    4 meseca pre 224 pregleda Izvor: kolektiv.me

Poslanica Građanskog pokreta Ura Božena Jelušić kazala je da je nemoguće i da se ne treba plašiti toga da će se Demokratska partija socijalista (DPS) vratiti na vlast kroz model manjinske vlade koji je predložila koalicija „Crno na bijelo“. 

Ona je za Pobjedu istakla da je taj koncept upućen svakom od 81 poslanika koliko ima crnogorski parlament, te ponovila da su oni zaista opredijeljeni da u potencijalnoj manjinskoj vladi ne bude DPS-a.

Prilikom predstavljanja ovog modela predsjednik Ure Dritan Abazović kazao je da on, osim DPS-a, isključuje i učešće Demokratskog fronta u vlasti.

Jelušić je pojasnila da su se za to odlučili zbog diskursa koji je povezivao te dvije strane.

„Da je vlada bez DPS-a, to je definitivno tako. Međutim, činjenica je da je nužno da napravimo pregovore, razgovore sa onima sa kojima smo do juče i sa kojima još uvijek činimo koalicionu većinu“, kazala je Jelušić.

Glavni odbor Ure je, u ponedjeljak, dao zeleno svjetlo rukovodstvu stranke da počne razgovore o manjinskoj vladi i Abazović se, u utorak, sastao sa liderima DF-a.

Jelušić je istakla da Abazović kroz razgovore sa predstavnicima drugih političkih partija provjerava da li njihov prijedlog može dobiti potrebnu podršku.

„Sve je u toku i traju razgovori, i dobro je što potpredsjednik Vlade razgovara sa svima, a kad se sve prikupi vidjeće se šta može da prođe u parlamentu. Bićemo bliže toj odluci četvrtog februara“, istakla je Jelušić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: