Katastrofalno stanje u njujorškoj bolnici: Medicinske sestre obučene u kesama za smeće

  • 2 sedmice pre
  • 196 pregleda
  • Izvor: cdm.me

Koliki je nedostatak medicinske opreme u SAD pokazuje i slika koja je objavljena na Tviteru na kojoj medicinske sestre u čuvenoj njujorškoj bolnici Maunt Sinaj “poziraju” obučene u kese za đubre.

U postu koji je objavljen na Tviteru kaže se da je “upravo preminuo šef bolničarki od virusa korona” i da se medicinske sestre nemaju dovoljno zaštitne opreme.

“Nema više mantila u cijeloj bolnici, nema više maski. Ono što je obezbijeđeno nedovoljno je da pokrije ovakvu krizu”, stoji u opisu fotografije, ispod koje se pozivaju ljudi da doniraju opremu.

U međuvremenu, zaposleni u bolnici okrivili su nedostatak sredstava za liječenje za smrt jednog njihovog menadžera, koji je primljen 17. marta u bolnicu jer je zaražen koronavirusom, a umro je u utorak uveče.

“On to nije zaslužio. Bio je spreman da pomogne svima u ovoj borbi. Bolnica treba da bude odgovorna, bolnica ga je ubila”, rekla je jedna medicinska sestra.

Njegova sestra Maria navela je da je Keli bio zdrav, ali da je imao astmu, kao i da su svi vjerovali da će se izvući, ali se to nije desilo. Ona je naglasila da je sigurna da se njen brat zarazio u bolnici.

Medicinske sestre opisale su da probleme sa zalihama imaju već oko godinu dana, a da je sada stigla do tačke da moraju sami da se snalaze.

“Kada su počeli da stižu pacijenti sa virusom korona, stvari su postale kritične”, kazala je ona.

Kako prenosi “Njujork post”, sestre su u ovom bolnici najprije bile prinuđene da koriste istu opremu sa zaraženim i nezaraženim pacijentima, a kada ju je potpuno ponestalo, morali su da nose kese za smeće kako bi zaustavili širenje zaraze.

Sestre su rekle i da su različiti predmeti, kao što su maske, maramice i sredstva za čišćenje ruku počeli da nestaju noću.

Sa druge strane, portparol bolnice negirao je tvrdnje da nemaju odgovarajuću opremu.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.