Klupko se odmotava, telefoni iz zatvora vode do još osumnjičenih?

    2 meseca pre 325 pregleda Izvor: rtcg.me

Nakon konferencije Ministarstva unutrašnjih poslova i podgoričkog Osnovnog tužilaštva, još veća bura podigla se u javnosti o slučaju „Tunel“. Prema našim informacijama, istražitelji tragaju za Katarinom Baćović čija je majka upraviteljka pisarnice u Višem sudu.

Izvođači radova koji depo Višeg suda nijesu napustili praznih ruku, identifikovani su. I dok su zbog njih na potezu partnerske službe iz regiona, crnogorskim istražiteljima ne fali posla na domaćem terenu. Tragaju za Katarinom, a ne Kristinom Baćović, kako su to ranije objavili mediji. Iako nadležni njen identitet još zvanično ne saopštavaju – po svemu sudeći joj se primiču.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić kaže da je imaju saznanja da identifikovana osoba nije napustila teritoriju Crne Gore i da je pitanje dana njeno lociranje i lišavanje slobode.

A da baš ona može biti značajna karika u cijelom slučaju, ukazuje izjava Duška Milanovića rukovodioca ODT-a Podgorica jer, prema njegovim saznanjima, ima određenih veza sa Višim sudom u Pogorici.

Kako nezvanično saznajemo, majka osobe za kojom se traga, upraviteljka je pisarnice podgoričkog Višeg suda. Da li je ona zloupotrijebljena u ovom slučaju još se istražuje.

„S nekim licem možete imati emotivne, rodbinske ili bilo koje druge veze, koje ne znače da odmah imate određenu kriminalnu povezanost, ali je jako bilo zanimljivo što ova osoba o kojoj trentuno govorimo ima određene povezanosti s jednim licem iz Višeg suda“, kaže Terzić.

Istraga je pokazala, kako saznajemo, i da je osoba sa fotografije za kojom se traga u vanbračnoj vezi sa bezbjednosno interesantnom osobom, pritvorenom u Spužu.

U međuvremenu, razmjena operativnih podataka i saradnja sa UIKS-om, donijela je policiji više telefona oduzetih upravo u istražnom zatvoru.

Ti uređaji mogli bi pomoći inspektorima u utvrđivanju eventualne povezanosti nekih pritvorenika sa slučajem „Tunel“.