Komandant kasarne „Vladimir Knežević Volođa“ podnio krivičnu prijavu zbog uklanjanja ograde oko dijela kasarne

    2 sedmice pre 3172 pregleda Izvor: tvpljevlja.me

Kako saznaje naša televizija komandant kasarane „Vladimir Knežević Volođa“, Dragomir Dačević podnio je Osnovnom ddržavnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog uklanjanja dijela ograde pored trotoara u ulici Serdara Janka Vukotića.

Ograda oko dijela kasarne skinuta je u četvrtak 14. sepetembra tokom radnog vremena jutarnje smjene DOO „Čistoća“ čiji su radnici bili angažovanju na skidanju ograde, a Krivična prijava podnijeta je narednog dana. Nakon podnošenja krivične prijave izjavu policiji u svojstvu građanina dao je predsjednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš koji nam je potvrdio ovu informaciju. On je u izjavi koju je dao u Centru bezbjednosti Pljevlja kazao da su radovi na demontiranju dijela ograde trajali dva dana, i da niko od pripadnika VCG nije došao da se obrati u vezi toga, već su posmatrali izvođenje radova, baš kao i brojni građani koji su tuda prolazili.

Vraneš je kazao da je dio ograde uklonjen, po njegovom nalogu, na zahtjev desetine građana opštine Pljevalja, roditelja, čija djeca prolaze, tačnije idu u školu iz naselja Guke, i kreću se trotoarom Ulice Serdara Janka Vukotića. On se obratio i naložio sam preduzeću DOO Čistoća da se ukloni ograda. On je istakao da je prije par godina dio ograde uklonjen, zbog istog razloga bezbjednosti pješaka i djece, a sve zbog njene dotrajalosti.

Predsjednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš istakao je da je uklonjena ograda skladištena u krug firme DOO Čistoća. On je napomenuo da se iza pomenute demontirane ograde nalazi park i dječije igralište u koji je Opština Pljevlja u zadnjih dvije godina investirala oko 80 hiljada eura, a to se odnosi na adaptaciju prostora i postavljanje novog mobilijara i uređenje pomenutog parka, a sve u svrhu dječijeg boravka u pomenutom parku.

Vraneš je istakao da je pomenuti prostor VCG ustupila Opštini na dalje korišćenje, o čemu lokalna uprava posjeduje svu prateću dokumentaciju. Takođe, napominjem da je VCG uradila svoju novu ogradu i ograničila svoj prostor koji trenutno koriste. Kako je kazao Vraneš radnici firme Čistoća nisu ni prilazili toj novoj vojnoj ogradi, već su radili na uređenju cijelog ambijenta pomenutog parka.

Predsjednik Opštine je u izjavi kazao da će podnijeti svu neophodnu dokumentaciju.