Lidl zapošljava u BiH, gradnja distributivnog centra za tu zemlju i Crnu Goru uveliko u toku

    2 meseca pre 594 pregleda Izvor: investitor.me

Foto: Pixabay –

Njemački diskontni lanac Lidl objavio je nove oglase za posao u Bosni i Hercegovini. Trgovački lanac putem platforme na Klixu traži upravnika sektora za IT rješenja u sektoru ljudskih resursa.

Kompanija Lidl je u fazi traženja lokacija i izgradnje objekata nakon što je 2021. službeno objavila dolazak u Bosnu i Hercegovinu.

Kompanija je izgradila prvi objekat u Bijeljini ovog mjeseca, a uveliko gradi logistički centar u općini Kiseljak koji će pokrivati tržišta BiH i Crna Gore.

Početkom ove godine iz kompanije su najavili da će u narednih nekoliko godina izgraditi prodajne objekte u gradovima koji imaju više od 30.000 stanovnika, te otvoriti 2.000 novih radnih mjesta.

Kompanija je odabrala lokaciju za prvi objekat u Sarajevu, preko puta hotela Ibis Styles u Sarajevu, ali još nije počela gradnju.

Sudeći prema dinamici gradnje objekata ne treba očekivati skori početak komercijalnog poslovanja Lidla na tržištu BiH, baš kao i u Crnoj Gori, gdje su za sada kupili tri lokacije – dvije u Podgorici i jednu u Nikšiću.

Kompanija ima registrovane podružnice u Banjaluci i Brčkom, a upisani kapital iznosi 147,6 miliona KM. Do sada je uprava dva puta mijenjana, a posljednja promjena bila je u maju ove godine kada je Toljan Papjorgji imenovan za novog direktora naslijedivši Lis Tomasz Pawela, prenosi SEEbiz.