Mandić, Knežević i Zogović još u pritvoru, ostali pušteni

    10 meseci pre 638 pregleda Izvor: standard.co.me

Poslanici DF Andrija Mandić, Milan Knežević i i Milun Zogović nalaze se još u pritvoru u CB Podgorica, dok su ostali privedeni sinoć nakon incidenta u Skupštini, pušteni odmah nakon uzimanja izjava, saznaje portal Standard.

Prema riječima sagovrnika Standarda klasifikacija djela za Mandića i Kneževića je sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, član 375 KZ CG, a za Zogovića napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti član 376 KZ CG.Očekuje se reakcija i VDT zbog, kako nam je rečeno, „pozivanja na terorizam“ tokom jučerašnje rasprave u parlamentu o Zakonu o slobodi vjeroispovjeti.

Za ostala privedena lica nema elemenata krivičnog djela. Cijeniće se postojanje prekršaja u odnosu na Marinu Jočić, Nebojšu Medojevića i Branka Radulovića u konsultaciji sa sudom za prekršaje u redovnom postupku. Sva ostala lica nakon uzimanja izjava, njih 19 pušteno kući„, saopštio je sagovornik Standarda.

Nakon incidenta u Skupštini kada je nekoliko poslanika DF čupalo mikrofone i kablove ispred predsjednika parlamenta Ivana Brajovića, su uhapšene 22 osobe – 18 poslanika DF-a i još četiri osobe.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je obaviješten da su u CB Podgorica privedeni poslanici: Andrija Mandić, Mihailo Čađenović, Milan Knežević, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Branko Radulović, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Budimir Aleksić, Marina Jočić, Branka Bošnjak, Milun Zogović, Predrag Bulatović, Ljiljana Đurašković, Aleksandra Vujičić, Veljko Vasiljević i Jovan Vučurović. Među privedenima su i: Zoran Bulatović, Koča Đurišić, Dejan Gojković i Dušan Knežević.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6815 pregleda