Migranti vraćeni u Pljevlja: Platili “vizu”, ali Bosnu vidjeli nisu

    10 mjeseci pre 931 pregleda Izvor: vijesti.me

Pljevljak Danko Danilović (35) naplatio je krajem oktobra 550 eura dvojici migranata da im obezbjedi siguran prolaz do Bosne i Hercegovine, ali ih je granična policija vratila u grad pod Golubinjom.

To su “Vijestima” odgovorili iz Uprave policije, pojašnjavajući da je Daniloviću, nakon što su ga identifikovali, tužilac na teret stavio krivično djelo – nedozvoljen prelazak granice.

“Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su postupajući po prijavi dva strana državljanina, da su nakon neuspješnog ilegalnog prelaska državne granice između Crne Gore i Bosne i Hercegovine oštećeni za iznos od 550 eura od strane jednog njima nepoznatog lica, preduzeli sve mjere i radnje u cilju utvrđivanju činjenica i identifikovanju lica. Policiji je prijava podnijeta 25. oktobra 2019. godine. Pljevaljska policija je identifikovala D.D. (35) iz Pljevalja, o čemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi”, odgovoreno je iz policije.

Izvjesnog Danka iz Pljevalja – kao osobu koja za novac krijumčari migrante u BiH, pomenulo je više sagovornika “Vijesti” tokom trodnevnog istraživanja ko, kako i kuda prevodi migrante od tog grada do pograničnih sela, a potom ih ilegalno prebacuje u susjednu državu.

Najnovije vijesti

Danas zasijeda NKT

17.09.2020 13:31

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6586 pregleda