Naredba protiv troje albanskih državljana: Majka sa starijim sinom podstrekla na ubistvo policajca

    10 mjeseci pre 391 pregleda Izvor: antenam.net

Albanski državljanin Luan Hasanaj (43) je nakon ispaljenog metka u potiljak policajca Milutina Lekovića sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila u dva navrata pokušao da ubije i policajca Aleksandra Kilibardu ali nije uspio u tom naumu jer je pištolj oba puta zakočio.

Prema navodima naredbe za istragu, u koji je Pobjeda imala uvid, majka Nure (67) i stariji sin Lulzim (49) umišljajno su podstrekli sina i brata Luana Hasanaja da 15. decembra sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila “dacia duster“ puca u policajce Lekovića i Kilibardu kako bi izbjegli ispitivanje u policiji kojim bi se otkrio njihov nelegalan ulazak u Crnu Goru kao i njihova kriminalna prošlost.

Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Lulzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali nijedan lični dokument.

Luan Hasanaj je ispalio jedan hitac u potiljak Lekoviću dok je upravljao vozilom koje se kretalo Ulicom Sava Ilića u Igalu dok je pištolj zakočio kada je pokušao da ispali metak prema Kilibardi koji je sjedio na mjestu suvozača.

Leković je nakon primljenog metka izgubo svijest i kontrolu nad vozilom koje je udarilo u potporni zid. Nakon udara u potporni zid Nure, Lulzim i Luan su izašli iz automobila i tada je Luan drugi put potegao pištolj prema Kilibardi ali nije uspio u namjeri da ga ubije jer je pištolj ponovo zaglavio.

Osumnjičeni su potom pobjegli u nepoznatom pravcu. Poslije kraće potrage policajci Danijel Femić, Zoran Anđelić i Milan Grbović su bjegunce uočili u naselju Sutorina.

Policajci su krenuli prema njima kako bi ih uhapsili ali bjegunci su pružili otpor.

Luan Hasanaj je uperio pištolj prema policajcima i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi “reno trafik“ kojim su planirali dalji bijeg.

Dokazi koji su prikupljeni ukazuju da su okrivljeni Lulzim Hasanaj i Nura Hasanaj pripremali ubistvo Milutina Lekovića.

“Na snimku sa video nadzora proizilazi da su okrivljeni odmah nakon lišavanja života Milutina Lekovića izašli iz vozila, a okrivljeni Lulzim Hasanaj je ponio i kesu, što jasno ukazuje da se nije radilo o iznenadnom događaju za okrivljene Lulzima Hasanaja i Nuru Hasanaj, već naprotiv o unaprijed dogovorenom lišavanju života Milutina Lekovića i bjekstva nakon zločina”, navodi se u naredbi za sprovođenje istrage.

Okrivljenima je određen pritvor zvog visine zprijećene kazne i opasnosti od bjekstva.

Trojac je uspio da uđe u kombi i nastavio sa prijetnjama policiji.

Ovog puta osim pištoljem, Luan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na šta je jedan od policajaca Luana pogodio u ruku u kojij je držao pištolj i tako ga onesposobio.

Policajci su potom savladali Nure, Lulzima i Luna Hasanaja i stavili im lisice na ruke.

Nure, Lulzima i Luna Hasanaja su naoružani u novembru nelegalno iz Albanije prešli u Crnu Goru mimo državnog prelaza i bez pasoša.

Luan Hasanaj se tereti za četri krivična djela: teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim prelazom državne granice i krijumčarenje ljudi i nedozvoljeno držanje oružja i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Lulzim i Nure Hasanaj se terete za teško ubistvo putem postrekavanja u sticaju sa nedozvoljenim prelasko državne granice i napad na službeno lice u vršnu službene dužnosti.

Sve troje okrivljenih su se u policiji branili ćutanjem, dok su Lulzim i Nure pred tužiocem ispričali svoje verzije događaja.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6785 pregleda