Nastavljeno suđenje Nebojši Medojeviću: „Svjedok provjeravao svjedoka“

    1 godina pre 243 pregleda Izvor: vijesti.me

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje lideru Pokreta za  Promjene Nebojši Medojeviću i još jedanaest okrivljenih za pranje novca i  stvaranje kriminalne organizacije. 

Pet svjedoka su dali iskaz, istučući  da ostaju kod izjava koje su davali pred specijalnim tužiocem u  istrazi. 

Svjedok Danko S. Knežević je kazao da je dao izjavu u tužilačkoj istrazi, ali da nije pominjao nikog od okrivljenih.

„Davao  sam izjavu o svom ugostiteljskom objektu i naveo sam da kod mene nije  radio Nemanja Brajković u periodu kada je on to izjavio, jer sam ga  zatvorio tri mjeseca ranije“, kazao je on.

Specijalni  tužilac Lidija Vukčević je primijetila da se iz ovog iskaza svjedoka  potvrđuje da svjedok Nemanja Brajković nije imao prihoda koje je sam  zarađivao da donira 2.000 eura, koliko je i uplatio kao donaciju“,  navela je tužiteljka.

Advokat Dražen Medojević je primijetio  da se ovim iskazom svjedoka provjerava drugi svjedok, a ne radi  provjere bilo koje radnje nekog od optuženih. Njegov lokal je radio  2016., baš kako je i naveo Brajković, koji nije precizno opredijelio  datum. 

Brajković je takođe govorio da je imao i druge prihode, radeći na crnogorskom Primorju“, dodao je branilac. 

Boško Janović iz  Kotora je kratko naveo da je okrivljeni Momir Nikolić imao grupu  radnika, koji su za njega obavljali radove, na čije svjedočenje nije  bilo primjedbi. Advokat Dražen Medojević branilac Nebjoše   Medojevića  je primijetio da je Nikolić za svoj rad plaćen novcem „na ruke“.  Autoprevoznik Boško Pavićević je u istrazi objašnjavao da je sa  Nikolićem poslovno sarađivao, i ostao je kod tog iskaza. 

Mirjana Jančovska je kratko navela da je preuzela tablet računare u PzP-u i podijelila ih. 

Svjedok Radovan Miranović iz Golubovaca je naveo da je njegov otac izdao stan.  

Lider  PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su  da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu  organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi  sticanja nezakonite dobiti i moći. 

Pripadnici te organizacije, prema  optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić,  tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne  urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove  srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović,  predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član  Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.
Suđenje se nastavlja četvrtog decembra.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6961 pregleda