Nepoznato plovilo udarilo i povrijedilo ronioca kod Tivta

    11 mjeseci pre 272 pregleda Izvor: vijesti.me

Ronilac čiji identitet još nije objelodanjem, teže je povrijeđen danas oko 16 časova u akvatorijumu zaliva Trašte, u blizini ulaza u marinu Luštica Bay u Krtolima kod Tivta.

Na ronioca koji je bio neposredno ispod površine more, naletjelo je za sade nepoznato plovilo, a on je pri tome zadobio teže povrede donjih ekstremiteta. Povrijeđeni ronilac odmah je gumenjakom evakuisan do naselja Luštica Bay gdje mu je prvu medicinsku ponmoć ukazala ekipa Hitne pomoći iz Tivta koja ga je prebaciola na dalje liječenje u kotorsku bolnicu.

Kako nezvanično saznaju “Vijesti” , povrijeđeni je van životne opasnosti.

O incidentu je obaviještena Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore, policija i Osnovno državno tužilaštvu o Kotoru, a na lice mjesta se po pozivu policije, uputio i nacionalni istražitelj za pomorske nesreće Aleksandar Božović koji će obaviti uviđaj. 

Istraga koja treba da dovede do utvrđivanja identiteta plovila i osoba na njemu što su povrijedile ronioca je u toku, a za sada se još pouzdano ne zna ni da li je i akvatorijum u kome je akvanaut obavljao podvodne aktivnosti, bio pritom propisno obilježna adekvatnom  signalnom plutačom sa zastavicom.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6022 pregleda