Nevjenčani suprug Katarine Baćović osumnjičen da je član OKG

    2 meseca pre 836 pregleda Izvor: pobjeda.me
foto: gov.me – obrada

Podgoričanka Katarina Baćović, za kojom traga crnogorska policija zbog veze sa prokopavanjem tunela do depoa podgoričkog Višeg suda, je nevječana supruga Tonija Đokaja koji se od juna nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu zbog otmice T.J. i kome se sudi za članstvo u kriminalnoj organizaciji oformljenoj radi šverca narkotika, piše Pobjeda.

Đokaj je i stariji brat Ilira Đokaja koji 30.septembra 2021.godine ubio 19-godišnju nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju ispred njene porodične kuće i tom prilikom ranio Šabana Bakiju.

Katarina Baćović je kćerka Maje Baćović, radnice u arhivi Višeg suda, ali za sada nije utvrđena nikakva veza sa navodnim ,,curenjem“ povjerljivih informacija, niti dugogodišnju radnicu Višeg suda sumnjiče za eventualno pomaganje u kriminalnim aktivnostima prokopavanja tunela i krađe dokaza iz sudskog depoa.

Policija je prikupila dokaze koji ukazuju da je Baćović pod lažnim identitetom Andrijana Marić iznajmila privatni stan iz čijeg su podruma ,,rudari“, svi državljani Srbije, prokopali tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Crnogorska policija je provjerama utvrdila da Baćović nije napustila teritoriju Crne Gore, ali još nije locirano mjesto gdje se krije.

Ona se tereti da je sa grupom iz Loznice – Veljkom Markovićem (1991), Milanom Markovićem (1970), Dejanom Jovanovićem (1993) i Vladimirom Erićem (1991), kao i još najmanje dvije neidentifikovane osobe, učestvovala u kriminalnim aktivnostima prokopavanja tunela do depoa suda u kojem se čuvaju materijalni dokazi iz krivičnih postupaka.

Izgled Katarine Baćović objelodanio je, u četvrtak u emisiji ,,Načisto“ na televiziji Vijesti, vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić, pokazavši lažnu ličnu kartu sa imenom Andrijana Marić na kojoj je, kako se ispostavilo, fotografija Baćović.

Zamolio je tada građane da im pomognu u utvrđivanju njenog identiteta. Već sljedećeg dana policija je imala preciznu informaciju ko je ona.