Nevjerovatan podvig LJEKARA: Ženi uklonili TUMOR dug skoro POLA metra i težak oko 20 KILOGRAMA

  • 2 mjeseca pre
  • 408 pregleda
  • Izvor: kolektiv.me

Ljekari Urgentnog centra u Beogradu napravili su pravi podvig! Pacijentkinji su uklonili tumor sa materice dugačak pola metra i težak oko 20 kilograma.

Komplikovana intervencija obavljena je u četvrtak i trajala je oko tri sata. Operacija je prošla bez komplikacija, i pacijentkinja se uspješno oporavlja, rekli su u Urgentnom centru.

Iako je po prirodi ovo ginekološki problem, zbog jakih bolova u predjelu stomaka, pacijentkinja se za pomoć obratila ljekarima Urgentnog centra. Na detaljnim pregledima u bolnici ustanovljeno je da ima ogroman tumor na materici i da je potrebna hitna intervencija.

Kako kaže doktor koji je bio na čelu ljekarskog tima, zbog veličine tumora i njegovog širenja bila je potrebna brza intervencija.

“Pacijentkinja je nekoliko dana pred Novu godinu došla sa tegobama u predjelu abdomena. Žalila se na jake bolove u stomaku, ali nije pominjala da ima tumor. Urađena je odmah dijagnostika, sve potrebne analize, i uočena tumorska promjena koja je zahvatala trbušnu duplju. Pošto smo ustanovili da nije riječ o ogromnoj cisti, pacijentkinja je poslata na magnetnu rezonancu. Tada je bilo jasno da je riječ o tumoru koji se sa materice proširio u stomačnu duplju”, ispričao je dr Tošić.

“Nijesmo gubili vrijeme, pošto je situacija zaista bila ozbiljna. Odmah je pripremljena za operaciju. Prošla je svu potrebnu anesteziološku pripremu i podvrgnuta je intervenciji. Zahvat je obavljen 9. januara, započet je u 8 sati ujutru, a završili smo oko 11. Sreća je bila što je tumor, iako tako veliki, jasno odvojen od ostalih organa. Nakon što smo izvadili tumor, morali smo da odstranimo i matericu i oba jajnika. Šok je uslijedio kada smo izmjerili veličinu tumora, koji je bio dužine 45, visine 35 i širine 28 centimetara i veoma težak. Pacijentkinja je vjerovatno dugo imala tumor, ali joj nije pravio smetnje. Možda nije odlazila na preglede i tek kada je postao ogroman i počeo da smeta unutrašnjim organima, došla je u bolnicu. Srećom, možda je došla i u posljednji čas, ali je sve prošlo bez komplikacija i pacijentkinja se sada oporavlja”, objasnio je dr Tošić koji se zahvalio čitavom timu ljekara.

Pacijentkinja Aleksandra koja se uspješno oporavlja od ovog zahvata, zahvalila je ljekarima što su joj spasili život.

“Hvala doktorima, spasili su mi život. S obzirom na to šta sam imala u svom tijelu a da nisam ni znala, sada sam dobro. Malo sam malaksala, ali znam da sam u najboljim rukama, pa mi je mnogo lakše. Juče sam malo ustajala i vjerujem da će sve biti kako treba”.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.