OO BS Pljevlja: Lokalna vlast poslala jasnu poruku Bošnjacima da su građani drugog reda

    1 godina pre 1414 pregleda Izvor: PV Informer

Nakon što je Odbor za izbor i imenovanja na prvoj sjednici predložio kandidate za članove savjeta i odbora direktora u javnim lokalnim preduzećima u Pljevljima, oglasili su se iz OO Bošnjačke stranke saopštivši da su „predstavnici Demokratskog fronta, Pokreta Evrope Sad, SNP-a i URA-e još jednom dokazali da su za njih Bošnjaci građani drugog reda u Pljevljima“.

„I pored činjenice da Bošnjaci i muslimani čine oko 13 odsto stanovništva Pljevalja – po mišljenju ove vlasti i ovih partija, niti jedan pripadnik bošnjačkog naroda nije podoban da bude član Savjeta javnih ustanova i članova Odbora direktora čiji je osnivač opština“, naveli su iz OO BS Pljevlja.

Napominju da je odbornica Bošnjačke stranke Amra Kecević bila protiv svih predloga koje je ponudio Odbora za izbor i imenovanja SO Pljevlja iz razloga što od 37 predloga za članove Odbora preduzeća i Javnih ustanova, niti jedan član nije pripadnik bošnjačkog naroda.

„Ovo je predizborna poruka koju su Bošnjacima u Pljevljima poslali PES, URA i SNP, koji ovakvim odnosom smatraju da ne postoji niti jedan sposoban ili vjerovatnije podoban Bošnjak da odlučuje o razvoju grada i gradskih ustanova“, zaključuju u saopštenju iz OO BS Pljevlja.