OTKRIVEN ATENTATOR KOJI JE RAZNIO 30-GODIŠNJAKA: BICIKLISTA DIGAO U VAZDUH STOJANOVIĆA?

    7 dana pre 421 pregleda Izvor: hayat.ba

Eksplozivnu napravu postavljenu pod džip Strahinje Stojanovića (30), koji je ubijen u nedelju na Novom Beogradu, najvjerovatnije je aktivirao biciklista, koji je bio u neposrednoj blizini.

  • Pregledani su snimci sa sigurnosnih kamera sa okolnih objekata i provjerava se kretanje svih prolaznika koji su se u vrijeme eksplozije zatekli u blizini Ulice Omladinskih brigada. Istražiteljima je najviše pažnje privukao muškarac obučen kao profesionalni biciklista, kojeg su kamere snimile dok prolazi nedaleko od mjesta na kom je Stojanović dignut u vazduh – otkriva izvor Kurira iz istrage.

Prema njegovim riječima, bicikl koji odgovara onom sa snimka pronađen je bačen u rijeku Savu, u blizini šetališta u Bloku 45 na Novom Beogradu, i sumnja se da je atentator njime pobegao s mjesta eksplozije.

  • Muškarac, na čijoj se identifikaciji radi, na glavi je imao kacigu i potkapu, što nije izazivalo sumnju prolaznika jer profesionalni biciklisti inače nose ovakvu zaštitnu opremu – dodaje sagovornik.

Istragom je utvrđeno i da je pod BMW bilo podmetnuto između kilogram i kilogram i po eksploziva pentrit, i to ispod vozačevog sjedišta.https://hayat.ba/oglasila-se-kolumbijka-nakon-ubistva-stojanovica/253001/embed/#?secret=v439ENhznl

  • Eksplozija je bila usmjerena, a paklenu napravu je postavio profesionalac. Trebalo bi da se utvrdi da li je biciklista samo daljinski aktivirao bombu ili ju je on prethodno i postavio – kaže izvor.

Podsjetimo, sa Stojanovićem u džipu bila je i njegova djevojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45).

Istražitelji sumnjaju da je ona pomogla atentatorima jer je redovno na svoj Instagram profil objavljivala fotografije i lokacije na kojima njih dvoje borave.

Povezan sa ubistvima

On podsjeća da je Stojanović 2018. preživeo identičnu eksploziju, ali i da je bio poznat srbijanskoj, ali i evropskoj policiji. Osuđivan je u Holandiji, a dovođen je u vezu sa ubistvom advokata Miše Ognjanovića.

  • Postoje operativni podaci da je bio blizak Milošu Delibašiću, osuđenom da je bio dio grupe koja je ubila rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu, kao i Miloša Vidakovića, Strahinjinog kuma. Ubijeni advokat bio je Bojovićev branilac – podsjeća sagovornik.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6621 pregleda