Ovo su simptomi trenutno najrasprostranjenije verzije korona virusa

    4 meseca pre 1359 pregleda Izvor: antenam.net

Broj zaraženih korona virusom se povećava tokom praznične sezone, pa je od ključnog značaja znati simptome koji prate kovid-19, jer su se promijenili od početka pandemije. Mnogi simptomi kovida se preklapaju sa simptomima obične prehlade.

 Najčešći simptomi kovida trenutno su curenje iz nosa, upaljeno grlo, suvi kašalj, glavobolje, bol u tijelu, umor, povećana tjelesna temperatura.

„Mislim da je dobra vijest da većina pacijenata sa koronom ima blaže simptome i simptome gornjih disajnih puteva“, rekao je dr Džonatan D. Grejn, direktor bolničke epidemiologije u Los Anđelesu. 

Gubitak ukusa i mirisa su sve ređi simptomi. Iako ih još uvijek možete imati, oni sigurno nijesu tako česti kao što su bili na početku pandemije.

I dalje se mogu javiti simptomi kratkog daha i bola u grudima. Ako se pojave dva simptoma, preporučuje se da što prije potražite medicinsku pomoć. Doktor Džo Kabaza, ljekar za plućne bolesti i intenzivnu njegu na Klivlendskoj klinici, rekao je za HuffPost da se ovi simptomi u posljednje vrijeme povećavaju.

Vakcinacija protiv kovida ostaje najbolja odbrana od virusa. Slijede mjere kao što su osnovna higijena, posebno pranje ruku, i razmislite o nošenju maski na mjestima gdje ima mnogo ljudi.

I što je najvažnije, ako se ne osjećate dobro, ostanite kod kuće. Ovo je najbolji način da zaštitite druge oko sebe.