PENZIJA ZA ŠAMPIONA LJUDSKOSTI – DRAŠKOVIĆ SE OPROSTIO OD PROFESIONALNOG RINGA

    2 sedmice pre 132 pregleda Izvor: RTNK.ME

Ratko Drašković je sa Darkom Miličićem odradio poslednju rundu u bokserskom ringu.

Poslije 41 godine aktivnog bavljenja boksom, 50 profesionalnih mečeva od kojih je dobio 36, Ratko Drašković je završio karijeru u ringu. Poslednji meč trajao je jednu rundu i bio je u duhu njegovog načina života, human – sa Darkom Miličićem, nekadašnjim košarkašom, drugim pikom na draftu NBA lige (2003), odradio je poslednju rundu. Više nego dovoljno da razgali srca ljubitelja plemenite vještine u Sportskom centru u Nikšiću, simbolično, na dan Svetog Vasilija, slave grada pod Trebjesom. 

Meč je imao humanitarni karakter – sav prihod namijenjen je porodicii Nebrigić, čija je kuća nedavno izgorjela.

„Zahvalan sam svim svojim prijateljima, braći i sestrama,svima koji su mi i finansijski pomogli tokom karijere. Mislim da sam se odužio činom donacije bubrega mojoj sestri Radmili i ovom humanitarnom večeri. Još jednom hvala svima“ kazao je nakon meča Drašković.

foto: Facebook

Prije meča zlatnu rukovicu šampionu ljudskosti uručio je legendarni bokser Mirko Puzović a inicijator akcije bio je predsjednik Opštine Nikšić:

„Zaslužio je Ratko da se na ovaj dan oprosti od ringa. Kada si otišao na operaciju rekao sam i večeras ponavljam da si ti prvi čovjek Nikšića. Hvala ti za sve, dragi Ratko“, kazao je Marko Kovačević.

foto: Facebook

Ratku Draškoviću zahvalila se i Radmila Raičević kojoj je čuveni bokser donirao bubreg u decembru:

„Od srca ti uručujem ikonu Svetog Vasilija, neka čuva tebe i tvoju porodicu. Zauvijek sam zahvalna šampionu ljudskosti“ kazala je Raičević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: