ПЉЕВАЉСКИ ПРЕДШКОЛЦИ ПОСЈЕТИЛИ ОПШТИНУ ПЉЕВЉА

    2 sedmice pre 274 pregleda Izvor: Општина Пљевља

Поводом 20. новембра, Међународног дана дјетета, предсједник општине Пљевља, др Дарио Вранеш са сарадницима, угостио је предшколце и њихове васпитачице из пљеваљских вртића.

Међународни дан дјетета је прилика да се подсјетимо колико је неопходно да се сви друштвени сектори укључе у рјешавање дјечијих проблема, као и да што више учинимо за дјецу, а тиме и популацију у цјелини. Поштовање права дјеце је базична карика утицаја на стварање образованих, толерантних потомака спремних за различита искушења која ће им наметнути живот у будућности.

Конвенција о дјечијим правима наводи низ дјечијих права, укључујући и право на живот, на здравље, на образовање и игру, као и право на породични живот, на заштиту од насиља, против дискриминације и подстиче промовисање уважавања ставова дјетета.

У разговору са малишанима, предсједник Вранеш је имао прилику да чује неке од рецитација које су дјеца припремила као и које су то дјечије жеље, чиме би могли да обогатимо град и уредимо га по њиховој мјери.

-Дјеца су будућност ове земље и град Пљевља учиниће све да им обезбиједи неопходне услове за што квалитетнији и потпунији живот. Наш циљ је да Пљевља буду град у који ће се након школовања сви радо враћати, започињати послове и заснивати породице. У посљедње вријеме, предузели смо низ корака како бисмо обогатили садржај за најмлађе тако што смо уредили игралиште, набавили дворац на надувавање, организовали низ манифестација чији носиоци су управо дјеца. Један од начина побољшања материјалне ситуације јесте и дјечији додатак за који се пријавило преко 3000 дјеце, истакао је Вранеш.

Осим добродрошлице, малишане су дочекали скромни поклони, а кабинет предсједника ће красити слика коју су са васпитачицама урадиле вриједне руке малишана.