Počela masovna vakcinacija u Pljevljima – Još prije otvaranja prisutan veliki broj građana

    3 dana pre 1484 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Još prije zakazane vakcinacije koja je počela u 8 časova na 4 punkta u Domu vojske, bio je primjetan značajan broj građana koji su već došli da prime vakcinu. U isto vrijeme ispred fiskulturne sale osnovne škole „Ristan Pavlović“ bio je značajno manji broj građana koji su čekali na vakcinaciju.

U razgovoru sa Brankom Stanković,direktoricom Doma zdravlja u Pljevljima saznali smo da je u Domu vojske vakcinacija krenula na vrijeme u šta se urednik portala mogao i lično uvjeriti ali vakcinacije nije bilo u zakazano vrijeme u fiskulturnoj sali osnovne škole.

Razlog je što će se u fiskulturnoj sali vršiti vakcinacija vakcinom „Fajzer“ koja nije još stigla u Pljevlja, a očekuje se u toku dana, pa će po njenom pristizanju u toku dana krenuti i vakcinacija ovom vakcinom na 4 punkta u fiskulturnoj sali osnovne škole „Ristan Pavlović“.

Urednik portala je u razgovoru sa građanima koji su čekali na vakcinaciju saznao da se ogromna većina građana odlučila za kinesku vakcinu za koju se vakcinacija vrši u Domu vojske. Samo mali broj njih se odlučio da sačeka Fajzerovu vakcinu koja im pored svoje efikasnosti omogućava i nesmetano putovanje u okviru Evropske unije.

Ako se po jutru dan poznaje, može se zaključiti da su građani zainteresovani da se masovno vakcinišu i izbjegnu rizik od oboljevanja od virusa Covid 19. Primjetno je da su građani koji strpljivo čekaju na platou Doma vojske, većinom starije životne dobi.

Potrebno je da građani koji su se odlučili na vakcinaciju sa sobom ponesu ličnu kartu ili neki drugi identifikacioni dokument koji sadrži matični broj korisnika.Prije primanja vakcine obavi se razgovor sa lekarom.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20818 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8336 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7604 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7543 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7301 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7223 pregleda
%d bloggers like this: