POČELO ČIŠĆENJE I UREĐENJE IZLETIŠTA I ODMORIŠTA U OPŠTINI PLJEVLJA

    3 godine pre 881 pregleda Izvor: PV Informer

U okviru javnog rada „Uređenje odmorišta i izletišta u opštini Pljevlja” koji realizuje NVO „LEGALIS“ u partnerstvu sa NVU „PV Informer“, a koji je podržan i finansiran od strane Zavoda za zapošljavanje CG započete su aktivnosti na čišćenju i uređenju izletišta u Opštini Pljevlja. Kroz ovaj javni rad zaposleno je 6 lica sa evidencije Biroa rada Pljevlja.

Do sada je završeno čišćenje i uređenje vidikovca u mjestu Đurđevića Tari koje se nalazi na putnom pravcu Pljevlja-Đurđevića Tara. Na ovom mjestu prikupljena je značajna količina krupnog komunalnog otpada, a suvo granje, šiblje i drugo nisko rastinje je posječeno, i time je stvoren ambijent za prijatan odmor i uživanje sa pogledom na most na Tari.

U narednom periodu će se raditi na čišćenju izletišta u mjestu Rabitlje, zatim izletište prema Kamberima i na izletištu Perova Luka u Odžaku.

Ovim putem pozivamo građane koji borave na ovim mjestima da sav otpad ponesu sa sobom i odlože u posude sa smeće, kao bi i drugi posjetioci imali mogućnost da uživaju i odmaraju u prirodnom ambijentu bez smeća i drugog otpada koji je prisutan na ovim mjestima.