Policija riješila ubistvo Klisića: Smrtonosne hice ispalio Stefan Đukić?

    10 mjeseci pre 689 pregleda Izvor: standard.co.me

Crnogorska policija rasvjetlila je ubistvo Baranina Jovana Klisića, saznaje portal Standard. Kako saznajemo, kao izvršilac ubistva označen je Stefan Đukić, a u pripremi likvidacije Klisića su mu, kako sumnja policija, pomogle još tri osobe.

Đukić je u bjekstu, dok policija intenzivno traga za pomagačima. 

Prema našim saznanjima u toku su hapšenja u Baru, ali za sada nema informacija ko je tačno uhapšen. 

Podsjećamo, Klisić je ubijen ispred kafića “Savoia” u Baru, dok je Velizar Gardašević ranjen.  

Ubica je ispalio na desetine hitaca u pravcu Gradaševića i Klisića, koji su bili na terasi restorana Savoja. 

Klisić je odmah preminuo, dok je Gardašević hitno operisan i uspio je da preživi. 

Ko je Jovan Klisić?

Klisić je slovio za bezbjednosno interesantnu osobu i on je, navodno, bio član klana ubijenog Armina Muše Osmanagića. Mladić je krajem avgusta izašao iz spuškog zatvora, nakon što mu je istekla jedna od kazni. Hapšen je više puta zbog raznih krivičnih djela. On je u junu 2015. godine osuđen je na devet mjeseci zatvora zbog pucnjave ispred lokala „La Esquina” u Baru, septembra 2014. godine. 

Podgorički Viši sud je 2016. potvrdio presudu kojom je odlučeno da mu država duguje 4.500 eura zbog četvoromjesečnog neosnovanog boravka u pritvoru u vrijeme kada je bio osumnjičen za ranjavanje Sabrije Čikmirovića.

Nakon toga, ovaj Baranin je uhapšen i sredinom 2017. godine, kada su policajci kod njega pronašli 18 metaka. Tada je pretresan jer je u policijskim evidencijama bio označen kao član kriminalne grupe koju je predvodio Armin Muša Osmanagić. Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici naložio je da se Klisić uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bio u sukobu sa klanom Luke Đurovića

Kafić u kome je Klisić ispalio metke vlasništvo je porodice Luke Đurovića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći blizu Kotora. U trenutku pucnjave, za jednim od stolova sjedio je Dragan Pečurica sa društvom. Klisić je u sudu ispričao da su pripadnici grupe Luke Đurovića ubili njegovog druga Stefana Đukića, da su pokušali da ubiju i njega, te da su nakon toga ubili njegovog druga Armina Mušu Osmanagića.

Prema informacijama iz policije, Đurovići i Osmanagić bili su na čelu suprostavljenih kriminalnih klanova.

Zbog ovog krivičnog djela, Klisić je osuđen na devet mjeseci zatvora, a tužilac je pred kraj postupka izmijenio optužnicu, pa je optužen za izazivanje opšte opasnosti, a ne za pokušaj ubistva. 

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6603 pregleda