POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ UNUTRAŠNJE KONTROLE – Policajce sumnjiče za prevaru, zlostavljanje i zloupotrebu položaja

    11 mjeseci pre 219 pregleda Izvor: cdm.me

Službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije su tokom prvih šest mjeseci ove godine izvršili 20 kontrola zakonitosti postupanja policijskih službenika na osnovu operativnih i drugih saznanja o mogućim nezakonitostimai nepravilnostima u njihovom radu i postupanju, kao i na osnovu planskih aktivnosti Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije. Nakon postupka provjera, u devet slučajeva izvršene kontrole imale su za rezultat konstatovanje izvjesnih propusta ili nezakonitosti u postupanju policijskih službenika, piše Dan.

Na osnovu izvršenih provjerau ovim slučajevima, izvještaji sa spisima predmeta sačinjenim u postupcimaunutrašnje kontrole dostavljeni su na dalji postupak nadležnim državnim tužilaštvima zbog postojanja osnovane sumnje da je sedam policijskih službenika izvršilo krivična djela za koja se goni po službenoj dužnosti, i to tri policijska službenika zbog krivičnog djela prevara, dva policijska službenika zbog krivičnog djela z lostavljanje u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda i dva policijska službenika zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

U jednom od ovih slučajeva izvještaj o izvršenoj kontroli dostavljen je direktoru Uprave policije u cilju pokretanja disciplinskog postupka protiv dva policijska službenika.

Traže pokretanje disciplinskih postupaka

Službenici Unutrašnje kontrole su u tri slučaja direktoru Uprave policije na dalji postupak dostavili izvještaje o izvršenim kontrolana u cilju pokretanja disciplinskog postupka lrotiv pet policijskih službenika za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su radnjama i postupanjem počinili teže povrede službene dužnosti.

Osim navedenog, u dva od ovih slučajeva izvještaji o izvršenoj kontroli sa spisima predneta dostavljeni su i nadležnim državnim tužilaštvima na dalji postupak i konačnu ocjenu i odlučivanje o postojanju elemenata krivične odgovornosti u radnjama i postupanju policijskih službenika.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6015 pregleda