Ponavlja se suđenje Darku Šariću za pranje para

    1 godina pre 671 pregleda Izvor: dan.co.me

U Specijalnom sudu u Beogradu 27. septembra počinje ponovoljeno suđenje Darku Šariću, zbog pranja novca za koji se vjeruje da je stečen krijumčarenjem kokaina. U utorak treba da se održi pripremno ročište koje je zatvoreno za javnost.

Apelacioni sud u Beogradu je 4. avgusta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Darko Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio dio presude u oslobađajućem dijelu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.

Suđenje im se ponavlja, jer je prvostepeni sud propustio da odluči o krivičnom djelu iz prve tačke optužnice – udruživanje radi vršenja krivičnog djela koje je okrivljenima stavljeno na teret, pa se radi o nepotpuno riješenom predmetu optužbe.

Suđenje se pored Šarića ponavlja i Nebojši Jestroviću, nekadašnjem Šarićevom advokatu Radovanu Štrpcu, Predragu Milosavljeviću, Zoranu Ćopiću, Marinku Vučetiću, Bojanu Stanojkoviću, Bobanu Stoiljkoviću, Argušu Erdinću i Marku Daboviću, Goranu Bogdanoviću i Stevici Kostiću.

Optuženi se u ovom slučaju terete za događaje koji su se odigrali u toku 2008, 2009. i 2010. godine.