“Poršeom” kroz Platije vozio 120 km na sat

    12 mjeseci pre 602 pregleda Izvor: rtcg.me

Legitimisanje, mjerenje brzine, kontrola osoba koje se sumnjivo ponašaju, provjera dokumenata, alkotestiranje, samo su dio poslova koje obavlja policijska ekipa tokom dvanaestočasovne smjene takozvanog drumskog “presretača”.

Da su crnogorske ceste 24 sata pod policijskim nadzorom, uvjerila se ekipa Pobjede koja je provela skoro tri sata sa policajcima Milovanom Miličkovićem i Danilom Radonjićem, službenicima Uprave policije – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja.

“Presretač” svakog dana pokriva nekoliko relacija prema sjeveru i Primorju i sankcioniše vozače koji krše saobraćajne propise. Snimke vozila koja su u prekršaju “presretač” pravi na udaljenosti većoj od kilometra.

SNIMAK

Automobil “VW pasat” u prvi mah izgleda kao i svako drugo vozilo tog tipa. Međutim, kada pogledate unutra, utisak je drugačiji. Na mjestu suvozača je postavljena kamera i uređaj koji snima stanje na drumu.

Dok se vozimo prema Kolašinu kroz Platije sa Miličkovićem i Radonjićem, priču prekida narandžasti “porše”, koji pravi prekršaj – vozi više od 70 km na sat koliko je ograničenje na ovom dijelu putu.

Patrola kreće za njim, na displeju uređaja u “presretaču” ucrtava se da se “porše” kreće brzinom od 120 km na sat. Pali se rotacija i sirena.

Nakon trominutne potjere, vozač se isključio i parkirao na prvom proširenju.

“Da li je moguće da ste me snimili, mislio sam da me nijeste vidjeli, zato sam malo brže išao”, obraća se policajcima mladić koji je sa djevojkom krenuo na more.

Policajac Miličkovic mu objašnjava da je počinio prekršaj za koji će morati da plati kaznu od 80 eura jer je prekoračio brzinu, skoro duplo u odnosu na ograničenje koje je propisano na tom dijelu puta.

“Brate, nema problema, platiću odmah i to bankovnom karticom. Samo nemojte da izađem na televiziju i fotošopirajte mi slike da budem ljepši”, kroz smijeh odgovara mladić, prenosi Pobjeda.

Policajci Miličković i Radonjić pričaju da je tokom dugogodišnjeg rada bilo raznih situacija u kojima su vozači pokušali da se odbrane kada ih uhvati “presretač”.

“Često se vozači pokušavaju pozvati na nekog, ali u situacijama kada naprave prekršaj ne opraštamo nikom“, priča policajac Radonjić.

DESET DANA PAUZE

U nastavku vožnje kanjonom primijećen je sivi terenac koji pretiče kolonu vozila. Patrola kreće za njim pod rotacijom i zaustavlja ga u mjestu Rijeka Piperska.

“Gospodine, preticali ste kolonu i ovaj prekršaj je za oduzimanje vozačke dozvole“, ljubazno mu pojašnjava policajac Miličković.

Vozač džipa je počeo da se buni i da “prijeti” policajcima kako će zvati “nekog” da mu vrati vozačku.

“Nećete da vratite vozačku, kako ću ja sad da idem na put“, upitao je vozač.

Policajac Miličković mu kaže da će je tek moći podići za deset dana i da će nakon toga biti pozvan kod sudije za prekršaj, koji će se izjasniti o visini kazne. Vozaču je vozačka privremeno oduzeta.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6023 pregleda