Potpisani ugovori sa korisnicima sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija

    2 godine pre 803 pregleda Izvor: PV Informer

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija potpisalo je ugovore sa korisnicima sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija, koja su namijenjena štampanim medijima i internetskim publikacijama. 

– Putem Javnog konkursa, Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija, dostavljeno je 39 aplikacija, od toga su trideset dvije internetske publikacije, tri dnevna štampana medija, jedan nedjeljnjik, kao i tri korisnika samoregulacije- saopšteno je iz ovog resora.

Nezavisna komisija, koju čine tri člana Ministarstva i dva eksterna člana birana putem Javnog poziva, shodno Pravilniku o raspodjeli sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija i kriterijumima bodovanja, donijela je predlog o raspodjeli sredstava iz ovog podfonda. 

Na predlog Nezavisne komisije, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić donijela je Odluku o raspodjeli sredstava iz Fonda za podsticanje medijskog pluralizma i raznovrsnosti medija namjenjenih štampanim medijima i internetskim publikacijama u 2021. godini.

Potpisivanje ugovora Fond za medisjki pluralizam

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija u 2021. godini finansira ukupno 36 projekata koje će realizovati štampani mediji i internetske publikacije (309.633,82eura), čime je okončan postupak raspodjele sredstava iz ovog podfonda u tekućoj godini.