Predsjednik Sindikata ljekara Srbije: Pazite na svoje zdravlje, jer mi vam više ne možemo pomoći

    1 sedmica pre 279 pregleda Izvor: antenam.net

Rade Panić, koji je inače i predsjednik Sindikata ljekara i farmaceuta Srbije, iznio je, gostujući u emisiji “Utisak nedjelje” dramatično upozorenje, kojim je pozvao građane da ne vjeruju ni politici, ni Kriznom štabu, već da paze na svoje zdravlje, jer ljekari više ne mogu da im pomognu.

“Trenutno stanje u Srbiji jeste da su sve bolnice pune”, rekao je Panić i upitao da li to javnost Srbije zna.

Naglasio je da je struka trebalo odavno da se povuče iz Kriznog štaba “kako bi sačuvali svoj obraz i moral i etiku jednog profesionalca medicinske etike, ali mislim da su birali da ostanu tu da ne bi došli još gori, ili oni koji bi bili pod još većim uticajem”.

Panić je rekao da je po njegovim saznanjima Ljekarska komora Srbije zasijedala o tome da li ljekari smiju da iznesu informacije iz svojih zdravstvenih ustanova, kao i da se na svakog zdravstvenog radnika koji je pokušao da progovori o onome što se zaista dešava u zdravstvenim ustanovama “svakodnevno vrši pritisak, preti i ucjenjuje”.

“Trenutno u Srbiji nema testova, ne testiraju se pacijenti, oni sa izraženom kliničkom slikom se vraćaju kući a da nisu dobili nikakvu terapiju, a oni najteži se nalaze u bolnicama, s tim da su već kapaciteti tercijarnih ustanova – četiri klinička centra – popunjeni. Preko toga, u Novom Pazaru imamo preko 150 pacijenata, čuli smo njihovog direktora Meha Mahmutovića da je rekao koliko je zaraženih ljekara, to isto je u Drajzerovoj, to isto je širom Srbije”, rekao je Panić.

“Dakle, građani Srbije pod hitno moraju da shvate da su obmanuti zato da bi se održali izbori, da su neopravdano ukinute sve mjere koje su bile, morale su se ukidati postepeno i da trenutno zdravstveni radnici em su u manjku 15 odsto, em su oboljeli, to je još 10 odsto, em smo iscrpljeni, jer ovo već dugo traje. Nemamo zaštitne opreme i nemamo čime da liječimo pacijente. Molim građane da najozbiljnije shvate ovo i da više ne vjeruju ni politici, ni Kriznom štabu, već da se brinu o svom zdravlju, jer mi nemamo čime da im pomognemo”, zaključio je Panić.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6012 pregleda