Presuda Osnovnog suda u Podgorici Za lažno svjedočenje u slučaju “Ramada” uslovna kazna od pet mjeseci

    10 mjeseci pre 510 pregleda Izvor: pobjeda.me

Službenici Ministarstva saobraćaja i pomorstva i nekadašnje Direkcije za željeznice osuđeni su uslovno pet mjeseci na dvije godine za lažno svjedočenje u slučaju „Ramada“.

Presudu je donio sudija Osnovnog suda Nenad Vujanović, a osuđeni će ovu kaznu odležati u zatvoru ukoliko u naredne dvije godine počine neko drugo krivično djelo.

Uslovno su osuđeni Jugoslav Becić, Emil Durumbašić, Kimeta Merulić, Milan Banković, Miroslav Kukavičić i Tanja Dašić.

Becić, Durumbašić, Merulić, Banković, Kukavičić i Dašić su se teretili za produženo krivično djelo lažno svjedočenje u Specijalnom državnom tužilaštvu i Višem sudu u Podgorici u postupku protiv bivšeg direktora Direkcije za željeznice Nebojše Obradovića, koji je pravosnažno osuđen za zloupotrebu službenih položaja zbog plaćanja partijskih skupova Socijaldemokrata (SD) budžetskim novcem.

Obradović je osuđen na tri mjeseca zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju.

Prema presudi, Obradović je 8. februara 2016. godine s umišljajem, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja, pribavio korist Socijaldemokratama, a oštetio Direkciju za željeznice, jer je platio dva računa u ukupnom iznosu od oko 950 eura za održavanje skupova te partije u hotelu “Ramada”.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6621 pregleda