Prevoza nema vikendom, sporno vrijeme polaska radnim danima

    2 sedmice pre 473 pregleda Izvor: dan.co.me

Nakon brojnih poteškoća i nakon četiri mjeseca pauze, 15. januara obnovljen je autobuski prevoz putnika iz pljevaljskih naselja Šula i Gradac. Ipak, uspostavljene autobuske linije ne odgovaraju žiteljima ovih naselja. U Mjesnoj zajednici Gradac, izuzev potvrde da se odvija autobuski prevoz putnika, druge podatke nismo mogli dobiti.

Trenutno dva puta autobus „Radulović prevoza” saobraća na relaciji Pljevlja–Gradac–Šula. Autobus iz Pljevalja polazi u 8 časova i 45 minuta i u 13 časova i 45 minuta. Povratak je otprilike za sat vremena – kaže predsjednica MZ Gradac Olivera Despotović,uz pojašnjenje da je do kraja prošlog ljeta prethodni prevoznik tri puta saobraćao na ovoj relaciji. Despotovićeva je pojasnila da nema rane jutarnje linije, kao ni večernje.

Vidjećemo kako će to sve odgovarati ovdašnjem stanovništvu. Novina je i u tome što vikendom nema prevoza – kazala je Despotovićeva.

Od građana, koji su svoje žalbe uputili odborničkim klubovima u pljevaljskom parlamentu, doznali smo da novouspostavljene autobuske linije ne odgovoraju svima. Posebno je problem sa jutarnjom linijom gdje autobus iz naselja Šula kreće oko 9 časova i 45 minuta, a ranije su imali liniju u 6 sati i 15 minuta. Tako su stizali u Pljevlja oko 7 časova i 15 minuta, pa su starija lica, najčešće penzioneri, na vrijeme mogli da stignu na pregled kod ljekara ili da u laboratoriji, u kojoj do 9 časova uzimaju nalaze, urade nalaze. Slična situacija je i sa 12 srednjoškolaca iz naselja Šula, kojima nastava počinje u 7 sati i 45 minuta. U sadašnjim uslovima roditelji srednjoškolaca, umjesto mjesečne karte za prevoz, u Pljevljima plaćaju stanove.

Oko pitanja javnog prevoza putnika iz naselja Šula i Gradac prethodnih dana pokušali smo da kontaktiramo i sekretara opštinskog resora nadleženog za ove poslove Zorana Čolovića i službenika Dragoljuba Mazalicu, ali se oni nisu javljali na pozive.

Na javni poziv javio se samo „Radulović prevoz”

Kada je u pitanju autobuski prevoz putnika iz naselja Gradac i Šula, on je uspostavljen krajem šezdesetih godina prošlog vijeka. Međutim, kako poslednjih godina u ovim zajednicama živi sve manje stanovništva, privatni prevoznici imaju sve manje interesa da vrše prevoz na ovom pravcu. U avgustu prošle godine prevoznik koji je do tada vršio prevoz putnika otišao je u penziju i obustavio rad. Nekoliko mjeseci stanovnici ovih naselja, ukoliko su željeli da dođu do Pljevalja, morali su koristiti sopstvene automobile ili platiti taksi od Šula i Gradca u iznosu od 17, odnosno 10 eura. Opština je u decembru raspisala javni poziv na koji se jedino javio „Radulović prevoz”. Autobuska linija je obnovljena 15. januara, da bi na kratko bila prekinuta 8. februara. Radulović se požalio na lokalnu upravu da nije ispoštovala dogovor o subvencijama, ali je prevoz potom ponovo obnovljen.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 8. mart

7. marta 2021. 18:51

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 16083 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8199 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7354 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7019 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7013 pregleda