Protest u Budvi: Presuda u slučaju smrti Maje Šljivančanin neprihvatljiva

    1 mesec pre 243 pregleda Izvor: cdm.me

Članovi Pokreta 22. novembra okupili su se danas u Budvi, kod plaže Pizana, kako bi izrazili protest zbog, kako kažu, neprihvatljive presude u slučaju smrti Maje Šljivančanin u pomorskoj nesreći.

Podsjetimo, sedamnaestogodišnji M.S. optužen za pomorsku nesreću u kojoj je stradala Šljivančanin (31), osuđen je prije nekoliko dana na 120 sati društveno-korisnog ili humanitarnog rada sa pojačanim nadzorom organa starateljstva.

“Nepravda”, “Bahatost”, “Diskriminacija”, “Kazna?”, “Neodgovornost”, “Nebezbjednost” su poruke ispisane na transparentima koje su jutros nosili članovi “Pokreta 22. novembar”.

Prisutnima se obratila jedna od članica Pokreta 22. novembra, Marija Kuznjecov, koja je kazala kako smo godinama unazad svjedoci nesreća na moru blizu obala Budve.

“Neke porodice su ostale bez svojih članova, počinioci su neotkriveni i nekažnjeni. U slučaju tragične pogibije Maje Šljivančanin, kazna je neprihvatljiva i čak neumjesno blaga. Izgubljeni život jednog ljudskog bića ni u kome slučaju se ne može izjednačiti sa 120 sati društveno korisnog rada”, poručila je, između ostalog, Kuznjecov.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6795 pregleda