Raičević i Živković pušteni da se brane sa slobode

    6 mjeseci pre 221 pregleda Izvor: antenam.net

Urednici portala IN4S i Borba Gojko Raičević i Dražen Živković pušteni su da se brane sa slobode, rekao je, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, njihov advokat Vladan Bojić.

“Nema elemenata krivičnog djela koje im se stavlja na teret”, dodao je on.

Ispred Tužilaštva su bili i lideri i članovi DF-a Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Slaven Radunović i Milutin Đukanović, kao i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, koji su došli da pruže podršku Raičeviću i Živkoviću.

Podsjetimo, oni su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda.

“D.Ž. je kao glavni i odgovorni urednik portala “Borba”, počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije. Takođe, G.R. je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala “IN4S”, izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu “IN4S””, navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su reagovali juče povodom, kako su naveli, lažnih vijesti objavljenih sa ciljem širenja panike, da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija i da se, navodno, sumnja na pokušaj diverzije.

“Riječ je o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran. Eksplozije nije bilo kako prenose pojedini mediji sa ciljem širenja panike. Nije bilo ni eksplozije ni požara pa samim tim nije nastala materijalna šteta”, kazali su ranije iz Uprave policije Crne Gore.

Iz policije su saopštili da je apsolutno netačno da bezbjednosne službe sumnjaju da je ovo bio pokušaj diverzije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6055 pregleda