ROVČANIN: VRIJEME JE DA SE TUŽILAŠTVO POZABAVI POSLOVANJEM RUDNIKA UGLJA

    2 meseca pre 658 pregleda Izvor: PV Informer

Nakon priznanja rukovodstva Rudnika uglja Pljevlja i međusobnog prebacivanja odgovornosti u vezi sa uništavanjem poslovne dokumentacije, javnosti na uvid dostavljam i snimak tog čina na kome se vidi spaljivanje dokumenata u kotlarnici ovog privrednog subjekta. Uvjeren sam da javno saopšteno objašnjenje da je riječ o kopijama dokumenata i da je to dio redovnog godišnjeg postupka, ne može i ne smije biti opravdanje da nadležni organi ne sprovedu istražne radnje.

Ovo iz razloga što se nakon objelodanjivanja ovog čina, otvara niz pitanja. Zašto se dokumentacija uništava samo nekoliko dana prije izglasavanja nove Vlade Crne Gore? Kome je to stalo da pojedina dokumenta ne dođu u ruke novoj vlasti? Da li se u „kopijama“ možda krije i po neki orginal koji je „slučajno“ zalutao? Zašto se spaljuje samo dokumentacija koja se odnosi na tendere, pregovaračke postupke, ugovore, javne nabavke? Po čijem nalogu je uništena dokumentacija? Da li je formirana komisija i da li je popisan uništeni materijal? Zašto se vršilo uništavanje dijela dokumentacije vikendima? Zašto se baš sada uništava dokumentacija koja bi, da je to dio redovne godišnje procedure mogla biti uništena i prošle i pretprošle godine?

Ovo nisu pitanja za rukovodstvo Rudnika uglja Pljevlja, već pitanja za nadležne organe. Oni su dužni da konačno zakucaju na vrata ove kompanije i ispitaju ne samo ovaj slučaj, već cjelokupno poslovanje ove kompanije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13607 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8043 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7217 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6774 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6549 pregleda
%d bloggers like this: