Saopštenje OD Rudnika uglja

7 meseci pre 1503 pregleda Izvor: PV Informer

Povodom najavljenog protesta grupe građana zakazanog za sjutra u 12 časova ispred sjedišta naše kompanije, želimo da saopštimo javnosti da Odbor direktora Rudnika uglja ne odlučuje na bazi bilo koje vrste pritisaka, već isključivo na osnovu zakona vodeći računa o interesu kompanije. Ne osporavamo prava grupe građana da javnim protestom ili na drugi način iskažu svoj stav.

Imajući u vidu sadržaj saopštenja grupe građana, možemo istaći da nikakav uticaj iz Podgorice ili sa bilo kojeg mjesta ne postoji niti može postojati kao osnov za donošenje odluka.

Imajući u vidu da su svi kandidati koji su prijavljeni na konkurs izvršnog direktora kompanije Pljevljaci, očito da ne postoji bojazan koja je izražena u saopštenju.

Ukoliko sjutrašnje okupljanje ima druge motive, onda smatramo posebno važnim istaći da ni jedan prijavljeni kandidat unaprijed, prije odluke ovog organa ne može biti proglašen za izvršnog direktora niti se bilo šta unaprijed podrazumijeva, osim zakonske i proceduralne osnove.

Odbor direktora kompanije će od prijavljenih kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove izabrati najboljeg u skladu sa poslovnikom, Statutom i zakonom utvrđenoj proceduri.

Članovi OD Rudnika uglja su samostalni u svom radu, profesionalno i sa pažnjom dobrog privrednika pristupaju svakoj odluci, pa tako će biti i prilikom izbora izvršnog direktora. Niti jedan pojedinac, adresa ili grupa građana ne može uticati na ovaj organ da donese bilo koju odluku suprotno zakonu ili interesu kompanije.

Ovaj saziv Odbora direktora itekako vodi računa u Pljevljima i Pljevljacima, o energetskom sistemu Crne Gore, razvoju, planovima i poslovnoj starategiji na dobrobit svih građana.

U potpunosti razumijemo zainteresovanost građana i javnosti za ovu temu, pa će ovaj organ odmah nakon donošenja odluke informisati javnost o istoj.

Odbor Direktora Rudnika uglja AD Pljevlja