Šariću oduzeli „mercedes”

    2 sedmice pre 2743 pregleda Izvor: vijesti.me

Policija je juče oduzela blindirani “mercedes” G klase od Pljevljaka Duška Šarića (41), kako bi provjerili da li je legalno nabavljen i da li je eventualno korišćen u izvršenju krivičnih djela.

To su “Vijestima” potvrdili iz Uprave policije, objasnivši da je automobil oduzet po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva.

Nijesu precizirali da li je to učinjeno u nekoj konkretnoj istrazi i kojoj eventualno.

”Uz dobijenu naredbu suda izvršen je pretres automobila, koji nije registrovan na tu osobu. U toku su provjere legalnosti automobila, a pretres je urađen u cilju eventualnog pronalaska određenih tragova izvršenja krivičnog djela”, kazali su iz Uprave policije.

Prema saznanjima “Vijesti”, policajci su juče zaustavili automobil u kom je bio Šarić, nakon čega je mercedes registarskih oznaka PG-FK051 privremeno oduzet i parkiran iza zgrade podgoričkog Centra bezbjednosti.

Upravo tu su ga i pretresli inspektori.

Mlađem bratu Darka Šarića, Dušku i Jovici Lončaru sudilo se zbog optužbi za pranje 19.300.000 eura.

Vrhovni sud ih je u aprlu 2018. godine pravosnažno oslobodio tih optužbi.

Sudije su tada potvrdile presudu kolega iz Apelacionog, koje su konstatovale da je bankarsko-finansijskim vještačenjem dokumentacije iz Srbije, Kipra i Norveške nesumnjivo utvrđeno da novac koji je bio predmet optužnice nije pribavljen prodajom droge kriminalne organizacije Darka Šarića i još 34 osobe.

Tu odluku Apelacioni sud donio je u spetembru 2017. godine. To je bila četvrta presuda Pljevljacima, donijeta nakon sedam godina sudskog postupka i tri osuđujuće presude.

Postupak pred tim sudom počeo je nakon što su sudije Apelacionog ukinule i treću osuđujuću presudu bjelopoljskog Višeg suda, kojom su Šarić i Lončar bili osuđeni na pet i po godina zatvora.

Optuženi su od početka negirali krivično djelo koje im se stavljalo na teret.

Posljednja osuđujuća presuda donesena je februara 2015. godine, kada su Pljevljaci osuđeni na po pet i po godina zatvora i obavezani da u državni budžet uplate milione – Šarić 13.617.019.083, a Lončar 5.736.859 eura.

Nakon prve oslobađajuće, a četvrte po redu presude, Duško Šarić je za “Vijesti” rekao da je da je sudijama bjelopoljskog Višeg suda bila bitnija činjenica da je on brat čovjeka optuženog za šverc tona kokaina, nego da utvrde istinu.

“Konačno je neko smogao hrabrosti da donese ispravnu odluku, jedinu koja odgovara istini da nismo počinili krivično djelo koje nam se stavljalo na teret… Presuda potvrđuje ono što smo tvrdili od prvog dana: da smo poslovali zakonito i da je legalno stečen svaki cent za čije pranje su nas optuživali”, kazao je Šarić u septembru 2017. godine.

Tada je rekao i da neko mora odgovoriti na pitanje – zašto su na tu odluku morali da čekaju sedam godina.

“Pitanje je zbog čijih pogrešnih odluka smo bili u zatvoru, zbog čijih odluka smo mi i naše porodice godinama trpjeli medijski progon, ali i zbog čijih namjernih ili nenamjernih grešaka su propali naši poslovni planovi, od kojih je Crna Gora mogla da ima samo dobit”, kazao je Pljevljak tada.

Duškovom starijem bratu Darku u Beogradu se u dva odvojena postupka sudi zbog šverca 5,7 tona kokaina i pranja više od 20.000.000 eura.

Dušku Šariću i Jovici Lončaru sudilo se zbog optužbi za pranje 19.300.000 eura. Vrhovni sud ih je u aprlu 2018. godine pravosnažno oslobodio tih optužbi. Sudije su tada potvrdile presudu kolega iz Apelacionog, koje su konstatovale da je nesumnjivo utvrđeno da novac koji je bio predmet optužnice nije pribavljen kriminalnim aktivnostima.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27748 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11947 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11301 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10665 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10064 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9525 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9299 pregleda
%d bloggers like this: