SASLUŠAN U POLICIJI: Andrija Mandić vlasnik pištolja nađenog u kafanskoj tuči, njegov sinovac Danilo u bjekstvu

    2 mjeseca pre 604 pregleda Izvor: standard.co.me

Jedan od lidera saveza „Za budućnost Crne Gore“ Andrija Mandić po ličnom priznanju vlasnik je pištolja, koji je prije nekoliko noći pronađen u kafanskoj tuči sa metkom u cijevi, u kojoj je akter bio njegov sinovac Danilo Mandić, saznaje portal Standard.

Nezvanično, Danilo Mandić je od te večeri u bjekstvu i za njim se traga, dok je Andrija saslušan u prostorijama podgoričkog Centra bezbjednosti u vezi sa sumnjom da je bio u posjedu ilegalnog oružja. Ovaj predmet je i dalje u fazi izviđaja i nalazi se u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Pištolj sa metkom u cijevi koji je u vlasništvu Andrije Mandića

Svađa i tuča između više osoba dogodila se u noći 20. avgusta u klubu „Riter“, kada je prema riječima svjedoka Mandićev sinovac Danilo potezao pištolj na P.K. i njegovog druga F.F.

Ubrzo je po prijavi pristigla i policija, gdje je pronašla odbačeni pištolj, ali ne i Mandića.

Standard saznaje da je riječ o pištolju  marke „frans polis“ 7,65 mm. Prema dosadašnjim prikupljenim podacima u okviru provjera policije i tužilaštva, utvrđeno je da je pištolj registrovan na treće lice, osobu čiji je identitet poznat nadležnima. Riječ je o osobi koja slovi za bezbjednosno interesantno lice i više puta je hapšen i krivično procesuiran. Međutim, indikativno za istragu bilo je kako je pištolj dospio u ruke Danila Mandića. Ipak, nakon saslušanja te osobe, došlo se do informacija koje su otklonile tu nedoumicu. Formalni vlasnik pištolja sa kriminalnim dosijeom lično ga je prije nekoliko godina na ruke predao Andriji Mandiću, koji ga je potom nosio i držao u svojoj kući u Zagoriču, a onda ga dao sinovcu.

Povodom ovog događaja, Andrija Mandić je saslušan u policiji, gdje je priznao svoje neodgovorno ponašanje, o čemu je upoznat nadležni tužilac.

Mandićev sinovac Danilo od ranije je poznat policiji po kriminalnom ponašanju i vezama sa bezbjednosno interesantnim osobama. Do sada je tri puta osuđivan i to zbog nasilja, nedozvoljenog držanja oružja i narušavanja javnog reda i mira. Mediji su o Danilu Mandiću nedavno pisali, kada je u jeku COVID epidemije sakrio da je sa stricem bio u Srbiji, već je pokušao da uđe u Crnu Goru preko graničnog prelaza iz BiH, kada je na granici dao lažni iskaz. Granična policija je tada provjerila i utvrdila da ni jedan, ni drugi ne govore istinu, zbog čega im je ponuđeno da odu u karantin do 14 dana ili da se vrate odakle su došli, što su oni i učinili.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6787 pregleda